RETSEPT | Eestlaste lemmik jõululauale: klassikaline rosolje

 (10)
RETSEPT | Eestlaste lemmik jõululauale: klassikaline rosolje
Foto: Ragnar Sokk

Retsept on pärit äsjailmunud eesti- ja ingliskeelsest raamatust "Eesti rahvustoidud. Traditional Estonian Cooking".

Mida vajad?

  • 3 peeti
  • 2 kartulit
  • 2 porgandit
  • 2 õuna
  • 2 hapukurki
  • 1 sibul
  • 100 g praetud või küpsetatud liha
  • 2 heeringafileed
  • 2 muna
  • 500 g hapukoort
  • 250 g majoneesi
  • soola
  • suhkrut

Keeda pestud koorimata kartulid, porgandid ja peedid pehmeks. Lase jahtuda ja seejärel koori. Keeda mune 10 minutit. Koori munad ja sibul. Haki kõik komponendid väikesteks tükkideks, pane kaussi. Vala peale hapukoor ja majonees, maitsesta soola ja suhkruga, sega korralikult läbi. Lase paar tundi jahedas seista, et maitsed ühtlustuksid. Kaunista muna ja maitserohelisega.