RETSEPT | Hapukapsas vahuveini, mee ja pohladega


RETSEPT | Hapukapsas vahuveini, mee ja pohladega
Foto: erakogu

Paaritunniseks hapukapsa hautamiseks saavad mee kasutamist endale lubada vaid need, kel seda kuldset nestet laialt käes. Ilmselgelt on aga rohkem neid meesõpru, kes mett vaid parimateks paladeks säästavad.

Sestap hauduvadki need kapsad esialgu suhkruga, mesi annab oma karamellise magususe ja kapsastega nii hästi sobiva maitsenüansi alles päris hautamise lõpus. Õllemeki austajad saavad imehead kapsad, kui järgivad sama retsepti, kuid asendavad vahuveini tumeda porteriga.

kuuele kuni kaheksale

  • 1 kg hapukapsast
  • 1 dl suhkrut
  • 500 ml poolmagusat
  • vahuveini
  • 2 loorberilehte
  • 50 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 dl külmutatud pohli
  • 4 sl mett

Pane potti kõik ained, välja arvatud pohlad ja mesi. Hauta madalal kuumusel kaks tundi. Vajadusel lisa vahepeal vett. Lisa pohlad (neid ei ole vaja eelnevalt sulatada) ja mesi, sega läbi ning kuumuta veel viis minutit, kuni pohlad sulanud.

Retsept on pärit Krista Kivisalu, Mari-Liis Iloveri ja Tiina Lebase raamatust "Mesi. Tarust taldrikule".