RETSEPT | Kalkunirulaad, mis sobib nii külmaks eelroaks kui suupisteks


RETSEPT | Kalkunirulaad, mis sobib nii külmaks eelroaks kui suupisteks
Ragne Värk

Kalkunirulaad on lausa ideaalne roog, mida serveerida jõulude ajal. Saad seda serveerida külma eelroana või suupisteks, mistõttu võid selle roa vabalt valmis teha kuni kaks päeva enne serveerimist. Rulli täidisesse on lisatud musta leiba, mis tekitab kerget jõulumeeleolu. Loomulikult võib alati katsetada sellise rulaadi tegemisel erinevate täidistega!

Kuuele kuni kaheksale

Valmistamisaeg: 1 tund

u 900 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnaliha (1 pakk)

soola

2 sl võid

0,5 dl puljongit

Täidis:

175 g rukkileiba

100 g peekonit

1 varsselleri vars

1 väiksem sibul

1 küüslauguküüs

2 sl hakitud tüümiani

2 sl metspähkleid (röstitud)

1 dl puljongit

soola, pipart

Lõika rinnafilee pooleks, kuid ära liha täiesti läbi lõika. Seejärel tambi toidukile vahel filee lihahaamriga õhukeseks. Maitsesta liha soolaga. Täidise valmistamiseks rösti rukkileivaviile kergelt. Seejärel murenda leib kaussi ning vala juurde puljong. Lõika peekon, varsseller, sibul ja küüslauguküüs väikesteks tükkideks. Prae pannil esmalt peekonit minuti jagu ning seejärel lisa pannile varsseller, sibul, küüslauguküüs ja tüümian. Küpseta seni, kuni sibul on klaasjas ning seejärel lisa segu kaussi leivale seltsiks. Sega kõik korralikult läbi ühtlaseks massiks. Kõige viimasena lisa hakitud metspähklid ning maitsesta soola, pipraga. Laota valmistatud täidis rinnalihale, jättes ääred 1 cm ulatuses vabaks. Seejärel keera liha pikemast küljest rulli, raputa peale pisut soola. Kinnita rull lihanööriga, et küpsedes roog ilusti koos püsiks.

Seotud lood:

Aseta kalkunirull ahjuvormi, määri see pealt kokku võiga ning vala vormi puljong. Küpseta liha ahjus 175 kraadi juures 40-50 minutit. Seejärel lase roal jahtuda! Sobib hästi serveerimiseks näiteks pohla- või jõhvikamoosiga.

Retsept ja foto: Ragne Värk, linnuliha.ee, kokkama.ee