Kokaraamatute autor Lia Virkus soovitab peolaua üllatajana valmistada pasteedipallid piparkoogil. Pisut vastuolulises, kuid põnevate maitsenüanssidega rikastatud suupistes kohtub mõnusalt suitsune ja ahjuubinatega rikastatud pasteet vürtsiselt magusate piparkookidega. Viimaseid võib ise valmistada või ka poest valmis osta. Seesamiseemnese kuuega suupisted valmivad kiiresti ning sobivad linnupetteks või nautimiseks enne suuremat söömaaega.

Koostisosad:

200 g (1 karp) Rakvere küpsetatud maksapasteeti õunte ja suitsupeekoniga
15 lillekujulist piparkooki
1-1,5 dl seesamiseemneid
15 jõhvikat

Valmistamine:

Jaga pasteet võrdseteks osadeks ja vormi siis ühtlasteks pallideks. Kauni dekooriga katmiseks tuleb valminud pallikesi veeretada seesamiseemnetes ning tõsta vahetult enne serveerimist piparkookidele.

Kuigi pasteedist suupiste valmib kiiresti, võib need ka päev varem valmis teha, veeretada seesamiseemnetes ja hoida serveerimiseni külmas.

Kaunistuseks valgete träpsudega ampsudele pane särtsakalt hapud jõhvikad ja serveeri kohe!