RETSEPT: Maitsev ja tervislik jõulusnäkk, millest ei saagi isu täis

Sobib ka sussi sisse või kingipakki!
RETSEPT: Maitsev ja tervislik jõulusnäkk, millest ei saagi isu täis
MorgueFile. Pilt on illustratiivne

Kellel ei oleks koju sügavkülma varutud marjapüreesid ja toormoose? Kipub neid teinekord kevadeks veel alleski olema, sest pannkoogipäevi ei tulnud piisavalt tihti ette? Kuula nüüd — lisaks sellele, et toormoosid sobivad imehästi pühapäevahommikuste pannkookide peale, saab neist valmistada näkse, mis viivad keele alla! Ajakirja Kodu & Aed lisa nimega Jõulud õpetab, kuidas neid teha.

Tõepoolest, isegi moosi saab kuivatada!

* Tõsta küpsetuspaberile teelusikaga toormoosist kettakesed (püree võiks olla võimalikult ühtlane ega tohiks sisaldada suuremaid marjatükke).

* Keera ahju temperatuur 50 kraadile. Torgi tikuga paberisse augukesi õhu paremaks liikumiseks ning tõsta püreekettad küpsetusrestiga ahju.

* Kuivatamise aeg on maitse asi — kes soovib kummikommisemaid, kes krõbedamaid maiustusi.

Head katsetamist!

Uuri ajakirja Kodu & Aed jõulualbumist edasi põnevaid retsepte ja nõuandeid, mida head ja paremat jõuludeks valmistada ning kuidas oma kodus jõulumeeleolu luua.