Vaja läheb:

  • 800 g värskeid seeni (šampinjonid, austerservikud, puravikud, kukeseened või muud sarnased seened), õhukeselt viilutatud või tükeldatud
  • Soovi korral peotäis kuivatatud seeni (näiteks puravikud)
  • 400 g sooja vett
  • 60 g võid
  • 3 tüümianioksa, lehed ära hakkida
  • 400 g lasanjelehti
  • Soola ja valget pipart, 1 dl hakitud lehtpeterselli

Kaste ja lisandid:

  • 60 g võid
  • 1 hakitud sibul
  • 3 sl jahu
  • 6 dl kuuma piima
  • 400 g kodujuustusegu (4-7%)
  • 1 muna
  • 1 dl hakitud lehtpeterselli
  • 150 g Feta juustu
  • 200 g Emmentali juustu, riivitud
  • 150 g mozzarellat (tugevamat sorti, tükeldatud või riivitud)

Tee nii:

Vala kuivatatud seened sooja veega üle ja lase neil 15 minutit seista. Nõruta seened sõelal, leotusvesi jäta alles. Sulata või paksupõhjalisel pannil või kastrulis ning prae selles värskeid seeni koos tüümiani ja leotatud seentega umbes 7 minutit. Sega juurde lehtpetersell ja maitsesta soola-pipraga. Jäta kaussi ootele.

Prae lisaks sibulat paar minutit ja lisa jahu. Sega mõni minut, kuni saad kuldset tooni segu. Lisa järk-järgult juurde piim, segu samal ajal vispeldades. Lisa siia ka seente leotusvesi. Kuumuta segu keemiseni, seejärel jäta madalale kuumusele.

Samal ajal sega kodujuust, muna ja 4 sl pliidil madalale kuumusele jäetud kastet saumikseriga ühtlaseks ja sega see veel omakorda kokku Feta juustuga. Ülejäänud kastmesse lisa ¾ Emmentali riivjuustust. Määri lasanjevorm võiga ja laota vormi põhjale viiendik juustu-piimakastmest. Lao lasanjelehed ühe kihina, laota peale neljandik kodujuustusegu, seeni ja mozzarellat. Puista peale hakitud peterselli ja korda kihtide ladumisi. Kõige pealmiseks kihiks jäta lasanjelehed ning nende peale kiht piima-juustukastet ning ülejäänud riivitud Emmental.

Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180-kraadises eelkuumutatud ahjus 35 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel umbes 25 minutit. Enne serveerimist lase roal 15 minutit seista.

Mõnusaid ja erilisi maitseelamusi pühadeks!