„Kui soolase toidu osas on menüü tavaliselt kindlalt paigas ning praekapsastest ja verivorstist pääsu pole, siis magustoitu pakkudes saab oma fantaasia lendu lasta ning valmistada näiteks midagi eriti šokolaadist. Tume šokolaad sobib pühadehooaega kui valatult,” tõdeb Fazer Eesti maiustuste kategooria juht Triin Post.

Koogikontori toidublogi autor Merilin Siimpoeg tutvustabki alljärgnevalt, kuidas valmistada pühadelauale rikkalikud sulašokolaadiga tartletid, millele kaunistuste ja kergete maitsenüanssidega veelgi rohkem jõuluaktsenti lisada.

Vaja läheb:

  • 450 g nisujahu
  • 65 g kakaod
  • ½ tl soola
  • 225 g võid
  • 2 muna
  • 200 g suhkrut
  • Täidis:
  • 350 ml vahukoort
  • 350 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi
  • 3 spl brändit/konjakit/likööri

Kaunistamiseks:

  • marju, näiteks mustikaid, vaarikaid, astelpaju
  • röstitud mandleid/pähkleid
  • meresoolahelbeid
  • münti
  • purustatud piparkooke

Valmistamine:

Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad. Lisa jahusegu võivahu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Hoia 30 min külmkapis. Rulli jahusel laual lahti ja vooderda õlitatud väikesed koogivormid tainaga. Tee kahvliga põhja pisikesed augud ja küpseta 180 kraadises ahjus 7-8 minutit.

Täidise jaoks haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta siis tulelt ja lisa šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud, lisa juurde alkohol ja vala siis korvikestesse. Aseta koogikesed koos täidisega külmkappi ca 20 minutiks. Kaunista siis marjade või muu meelepärasega.