India pähkli ja piparkoogi kreem
(neljale)

Gluteenivaba, toortoit

2 tassi India pähkleid
1 tl piparkoogimaitseainet
3/4 tassi vett
1/4 tassi kookosrasva
4 sl agaavisiirupit
1 sidruni koor ja mahl

Leota India pähkleid 4–6 tundi. Sulata kookosrasv madalal kuumusel või soojal toatemperatuuril seistes. Kurna pähklid ning lisa eraldi värske vesi, vedeldunud kookosrasv ja kõik teised koostisosad kannmikserisse või püreesta mass saumikseriga kreemjaks. Lase kreemil külmkapis mõni tund taheneda. Serveeri meelepäraste marjadega.

Kreemi võib süüa eraldi või serveerida seda piparkookide, keeksi või värskete marjade-puuviljade kõrvale

“Tähtpäevad taimetoiduga” on Vegan Restoran V peakoka ja perenaise uus vegan-kokaraamat, milles leidub täistaimseid retsepte enam levinud tähtpäevade tähistamiseks. Raamat tutvustab nii taimset jõululauda kui ka pikniku- ja sünnipäevatoitusid. Saab teada, kuidas valmistada pähklitest veganpashat ning maitsvat võileivatorti. Igatahes saab aimu, et taimetoit ei ole mitte üksluine kapsasalat ning valmistada annab palju põnevat. Kuigi mõeldud on eelkõige pidupäevadele, sobivad kõik retseptid ka igapäevaseks söögitegemiseks. Raamatus on märgistustega välja toodud ka toortoit ning gluteenivabad road.