Ühel aastal andiski Lisa talle purgi, kus polnud midagi sees. Selle peal oli kirjas: „Iga kord, kui ma küsin, mida sa jõuludeks tahad, ütled sa, et mitte midagi, nii et ma ostsin sulle siis „mitte midagi“.“ See oli nii eriline ja naljakas, et on Dave’il alles siiani.

Jõulud on Bentonite peretraditsioon. Nad teevad jõuluajal kõike koos: teevad süüa, kaunistavad kuuske, valmistuvad koos jõuluõhtuks.

„Jõululaupäeval me laulame kõik koos, tantsime mõned tantsud. Jõululaupäev on justkui terve pere pidu. Peale jõululaupäeva tavaliselt naudime üksteise seltskonda, kus veedame veel aega koos, sööme allesjäänud jõulutoite. Kindlasti vaatame ka mõnda jõulufilmi perega,” räägib Eurovisiooni võitja Dave, kes annab tütardega 18.-23. detsembrini Eestis jõulukontserte.

Dave kasvas Arubal peres, kus jõuluaeg oli püha aeg, rõõmuaeg. Kõige rohkem tähendas see kõigi jaoks seda, et sel ajal sai terve perekond kokku.

„Olen õppinud lapsepõlve traditsioonidest seda, et koos tegemine ja olemine on oluline. Perekond tuli kokku terveks päevaks ja jõulupühade ajal külastasime ka teisi, kellest hoolisime. Samal ajal oli see aeg väga religioosne ja me austasime seda,” meenutab ta.

Sarnaselt papaga ei hooli saatest „Eesti otsib superstaari” tuttav Sissi eriti materiaalsetest kinkidest: „Ma olen lihtsalt tänulik, et isa on elus ja terve ja meiega. Tema ongi ise kingitus!“

Lisa on aasta lõppedes tänulik kõige eest, mida see on toonud: perekond, sõbrad, kõik võimalused, mis talle antud ja millest ta ise kinni haaranud on. Samuti on ta väga tänulik, et tal üldse on see elu.

„Ma ei sooviks seda millegi muu vastu vahetada. Olen tänulik, et meil on iga päev toit laual ja kõik sellised väikesed asjad, mis vahel jäävad märkamata. Paljudel inimestel pole üldse peret, pole süüa, isegi mitte kodu,” mõtiskleb ta.

„Muidugi on väga suur au nendega laval üles astuda,” teatab Lisa. „Nemad kaks on ühed mu suurimad iidolid. Ehk muidugi on veidike närv ka sees, kuid üldiselt trumpavad siiski austus ja autunne selle üle. Loodan jagada lava kahe imelise hingega, kes on mõlemad meeletult olulised mu jaoks. See tuur tuleb midagi väga meeldejäävat nii meile kui ka publikule.”

Dave on tütreid kasvatanud selliselt, nagu kasvatas tema isa. Dave’i isa oli väga tugev isiksus ja neil oli väga tugev side. Dave soovib seda ka enda lastega.

„Ma ei ütle neile kunagi, mida nad peaksid tegema. Jätan neile ruumi teha valikuid. Kuulan alati, mida nad soovivad teha. Arutleme seda koos. Olen püüdnud luua nendega mitte ainult lapse ja vanema suhet, vaid ka sõbrasuhte, kus nad mind päriselt usaldavad ja julgevad rääkida hingeasju,” sõnab Dave.