Nagu ikka, ei leiuta mood midagi uut, vaid taasavastab vana. Ka hapukurgikujuline kuuseehe ei ole revolutsiooniline, vaid komme pärineb Saksamaalt juba iidamast-aadamast. Enamik sakslasi seda muidugi ei tea, veel vähem riputavad kuuse külge hapukurke. Sel aastal aga ilmselt on teisiti!

Hapukurgikujuline ornament sümboliseerib legendi, mis räägib kahest poisist, kes jäid koduteel pimeda peale ning pidid lähedalasuvast talust peavarju paluma. Paraku oli taluperemees väga paha ja tappis koolipoisid ning toppis nende laibad kurgitünni. St. Nicholas, kes mõnes kultuuris täidab jõuluvana rolli, tegi aga maagiat ja äratas poisid taas ellu. Niisiis ongi hapukurk omamoodi sümbol ning sellekujulisi sümboleid hakati tegema juba 1880. aastatel.

Tänavu rokib aga hapukurgikujuline ornament eriti! Kuigi Eesti kodukujunduskunni Shishi tootevalikust sääraseid ei leia, aitab välja internet, näiteks Target. Samas miks mitte teha nädalavahetusel perega käsitööring ja nokitseda ehted ise valmis viltides, paberist meisterdades või heegeldades!