Kuidas sündis idee valmistada kohvist kehakoorija?

Esiteks juhtus see, et ma sattusin täielikult lavendli võimu alla. Olen seda peamiselt kasutanud igasugustes küpsetistes ja maitsesuhkrutes. Aga teiseks sattusin vaimustusse igasugustest köögist pärit, aga mittesöödavate asjade meisterdamisest. See, mille nüüd siia pistan, on küll pärit 100% köögist, aga mõeldud hoopis vannituppa — saage tuttavaks: isetehtud lavendli-kohvikehakoorija!

Kes on tihedalt mu tegemisi jälginud, see teab, et kohvi ma enam igal hommikul ei joo, mis ei tähenda, et mulle kohvi maitse või lõhn ei meeldiks (lihtsal tee mõjub nii palju paremini).. Tegelikult on selle kohvilõhnaga lood otse vastupidised! Niiet kohviga oleme kohtunud viimastel nädalatel küll, ainult et nüüd tihemini duši all (jah, see kõlab siin blogis tõesti imelikult). Aga… lisaks sellele mõnusalt lõhnateraapiale on see potsik ka üks ideaalne isetehtud (jõulu)kingiidee oma heale sõbrannale (enne tasuks muidugi uurida, kas talle kohv ja lavendel ikka meeldivad).

Oliiviõli on olnud oma heade omaduste poolest juba kaua aega ka iluhoolduses kasutuses (niisutav toime, vitamiinid, põletikuvastane toime…). Suhkur ja kohv toimivad koorijatena — ehk aitavad eemaldada surnud naharakud (kusjuures kuskilt olen kuulnud, et oliiviõli ja kohvi (kofeiini) kooslus pidi olema isegi kasutuses — kui siin on meeslugejaid, siis nüüd silmad kinni — tselluliidivastastes vahendites). Lavendel puhastab samuti nahka, vähendab valu ja närvipinget, oma võimsa aroomiga aitab lavendel veel vähendada ka vaimset väsimust ning kurnatust. Ja lisaks kõigele muule, aitab ju igasugune massaaž (millest nahka koorides nagunii ei pääse) parandada vereringet. Nii et igati väärt kraam meie talve üleelamiseks, tasub proovida!

Kohvi-lavendli kehakoorija

50 ml peene jahvatusastmega kohvi (espresso kohv sobib selleks hästi)
100 ml valget suhkrut
2-3 sl kuivatatud lavendliõisi (lavendel on üsna intensiivse lõhnaga, ehk siis selle lisamisega tasuks olla pigem ettevaatlik)
(u 2 sl) esimese külmpressi oliiviõli (extra virgin olive oil)

Pane kohv, suhkur ja lavendliõied kaussi, sega läbi ja nirista väheke oliiviõli sekka. Sega korralikult läbi, jätka oliiviõli väikeste sortsude kaupa lisamist, kuni tekib märja liiva sarnane konsistents. Pane kehakoorija mõnda potsikusse (eelistatud oleks muidugi plastikust anumad, juhuks kui potsik peaks maha kukkuma).

Kasutamiseks hõõru koorija ringjate liigutustega niiskele nahale, lase veidi seista ja pese veega maha (koori nahka maksimaalselt 1 kord nädalas). Või kingi potsik ära ja ütle need samad õpetussõnad juurde. Koorija tuleks ära kasutadad 6 kuu jooksul.

                * * *

Juba varasemalt on teada mu sildikestelembus. Meisterdasin sel korral sellised, mis oma sõnumiga on pühendatud n-ö isetegemisele ja mida saab väga edukalt ka ise kodus tavalise must-valge printeriga endale sobivat värvi paberile välja printida.

Rohkem häid ideid Marjult ja teistelt toidublogijatelt leiad raamatust "Kulinaarsete kroonikute kokaraamat" kirjastuselt Pegasus!