Perega koos olles tõusevad pinnale kõik vanad asjad

Kuigi sa pole enam laps, kohtlevad vanemad sind jätkuvalt nii, lisaboonuseks veel see, kui sa oled tagasi oma lapsepõlvekodus. Kõik see põhjustab meeletu konflikti selle ümber, kellena sa ise ennast näed ja kellena kohtlevad sind vanemad ja vanavanemad. Sulle tundub, et su vanemate jaoks ei ole sa ikka veel piisavalt pädev tähtsaid otsuseid langetama või siis vajad ise ise jätkuvalt vanemate heakskiitu oma välimusele või valikutele.

Inimesed astuvad lapsepõlvekodus tagasi rolli, mis neil siis oli ning emotsioonid, mis tol ajal pulbitsesid, ujuvad pinnale, põhjustades intensiivseid kokkupõrkeid ja reaktsioone.

Tunned survet paista ideaalsena ja see ajab su hulluks

Suuresti tänu sotsiaalmeediale tunnevad paljud, et hoolimata kõigest, mis elus parasjagu käimas on — jõuluajal peab olema rõõmus, särav, särtsakas, õnnelik ja igas mõttes ideaalne. Tegelikult oleme nüüd ausad: perega koos olemine on stressirohke ja väsitav just jõuluajal ja eriti selle ideaalsusesurve tõttu, sest kuidas sa siis näitad maailmale, et päriselt te ei saagi kõik üksteisega läbi ja pole midagi nii väga suur õnnelik pere.

Pane kogu sotsiaalmeedia jõuludeks üldse kinni ja mõtle hetkeks: kui paljud perekonnad tegelikult niimoodi kuuse ümber itsitavad, lumes jalgpalli õnnelikult mängivad ja diivanitel ühesugustes t-särkides või pidžaamades poosetavad?

Perekond toob välja sinu halvema poole

Ja seda seetõttu, et tunned end nende seltsis turvalisemalt ja mugavamalt kui kellegi teisega. Sa tead, et sa oled ka pärast emaga tülitsemist ikka veel tema tütar ning vend on ikka su vend ka siis, kui oled tema peale mingi pisasja pärast nähvanud. Samasugust turvatunnet ei paku meile mitte keegi teine.

Teine põhjus, miks just halvemad küljed esile tulevad, on see, et sul on nende inimestega pikk ajalugu seljataga ja see pole alati kõige roosilisem olnud. Kuid just need mitte nii ilusad mälestusedvõtavad pisarad silma ja põlved nõrgaks, kui nad päevavalgele uuesti tulevad. Piisab mingist muusikapalast, lõhnast või väikesest sõnast, et emotsionaalne reaktsioon esile kutsuda.

Keskkond muudab su tujukaks

Sa oled kohas, mis kunagi oli su kodu, aga ilmselt enam mitte, mistõttu sa tunned end seal poolmugavalt. Voodiga, mis kunagi tundus maailma parim, pole sa enam harjunud ja seetõttu ei maga kõige paremini, järelikult oled sa järgmisel päeval väsinud ja tujukam kui muidu. Te kõik olete oma harjumuspärasest argirutiinist väljas ning see on konfliktidele väga soodne pinnas. Lisa valemisse ülesöömine, igavus ja võib-olla ka mõned pitsid viina ning ideaalne peretüli ongi käes.

Allikas: Huffington Post