• Astelpaju on üks “täiuslikumaid” taimsete vitamiinide allikaid, võiks öelda isegi, et lausa vitamiinide kontsentraat. Ühes väikeses astelpaju marjas on sama palju C-vitamiini kui terves apelsinis.
  • Tema marjad on suhteliselt hapud, sest suhkruid leidub neis vaid 3,5%.
  • Viljad sisaldavad rohkesti C-vitamiini, B-grupi vitamiine B1, B2, B6, B15, P- ja E- vitamiine ning karotinoide.
  • Lisaks leidub astelpaju värsketes marjades rohkesti koliini, flavonoide, kumariine, parkaineid, eeterlikke õlisid, rasvhappeid ja mineraalaineid.
  • Astelpaju vilju võib kasutada kõigeks, nii söögiks, raviks kui ka iluprotseduuridel.
  • Raviks tarvitatakse astelpajust nii vilju, mahla, lehti, koort kui ka seemnetest saadud õli.
  • Astelpaju ergutab immuunsüsteemi tegevust, mida soovitatakse tarvitada üldtugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal, pärast operatsioone ja traumasid, kiirendades kudede taastumist.
  • Samuti tarvitatakse astelpaju reuma puhul ning veresoonte lupjumise korral.
  • Välispidiselt on astelpajuõli tarvitatud naha ainevahetuse korrastamiseks ja põletike vaigistajana naistehaiguste puhul.
  • Õliga on saadud häid tulemusi ka maksa ainevahetushäirete ravimisel.
  • Astelpaju lehtede tõmmis tugevdab juukseid, kõrvaldab kõõma ja taastab brünettide loomuliku juuksevärvi.
  • Astelpaju sobib peaaegu kõikidesse roogadesse: salatitesse, praadidesse ja magustoitudesse.