1. Jätke esmakohtumised peredega teiseks ajaks. Jah, jõulud on perega koos olemise aeg, kuid uute inimestega kohtumine tekitab paratamatult stressi ja ajab närvi püsti. Parem lõõgastuge seekord veel mõlemad oma perega ning tehke tutvustusring siis, kui pühademöll möödas.

2. Arutage kingieelarve läbi. See võtab küll kinkimisest hea tüki romantikat vähemaks, kuid siis ei pea te kumbki süümekaid tundma, kui üks ilmub kuuse alla kuldehete ja teine isetehtud kinkekaardiga.

3. Unustage vihjed, rääkige otse. Kui sul on mingi konkreetne asi, mida sa kingiks saada tahad, siis ütle see otse välja. Sa võid 100 korda vihjata, et need Kaubamaja vaateaknal väljas olevad kingad on NIIIIIII ilusad, kuid ta ei mõika ikka ja toob sulle karbitäie šokolaadi, mida sa vihkad.

4. Planeerige puhkus. Keegi ei sunni teid jõulupühi ema-isa juures veetma ja end oimetuks õgima. Planeerige selleks ajaks hoopis romantiline puhkus mõnes mõisas või naaberriigis. 

5. Pange graafikud paika. Kuhu, millal ja kui kauaks sõidate? Kes, millal ja kui kaua tööl on? Kelle vanemate juures olete jõululaupäeval ja pühadel? Parem on need vaidlused kohe ära pidada, kui jõulud tülitsemise peale raisata.

6. Jagage ostunimekiri pooleks. Üks ostab ühed, teine teised vajalikud asjad ja koos minge poodi ainult siis, kui tõesti midagi muud enam üle ei jää.

7. Ära unusta lõõgastuda. Kui eelnevad teemad on närvi mustaks ajanud, tee õues üks väike jooksuring või korralik jõusaalitiir, et end välja elada.

8. Olge koos. Jõulueelne triangel on väsitav ja tüütu, kuid ärge laske sellel teie vahele tulla. Käige väljas, vaadake kodus diivanil lösutades filme, kohtuge sõpradega ja nautige teineteist. Ja leppige kokku, et kui hädavajalikud teemad on läbi arutatud, väldite jõulujutte täielikult!

9. Ära püüdle perfektsuse poole. Midagi läheb kindlasti valesti, võid selles päris kindel olla. Seega parem arvesta juba kohe, et sa EI SAA perfektseid jõule ja ära mine iga väikese asja pärast närvi.

10. Alkohol ei ole õige ega sobiv lõõgastaja, hoia selle Vana Tallinna ja glögiga tagasi! Purjus inimesed norivad tihtipeale asjatult tüli ja tõmbavad end igast väiksemast asjast käima. Ära sina seda tee ja piirdu üritustel klaasi šampuse või tassitäie glögiga.

11. Lase minna! Kui kallim paneb su närvid proovile, hinga 10 korda sügavalt sisse ja välja… ja lase sel minna. Ära võta isiklikult, ära hakka vastu näägutama ega karjuma, ära solvu ega solva, vaid unusta ja mine eluga edasi.

12. Naudi päevavalgust. Nii palju kui võimalik, viibi õues. Pimedus ja valguse puudus teeb uimaseks, vihaseks ja kurjaks.

13. Jaga jõulurõõmu…. magamistoas! Väikesed kingitused kallimale voodis leevendavad pingeid ja hoiavad teie suhted korras.

14. Otsusta ära. Kui sa oled pikka aega olnud kahevahel, kas see suhe ikka on sinu jaoks õige, on just nüüd õige aeg see otsus oma peas ära teha ning jõuludele kas koos või üksi vastu minna. Muidu on tulemus teada — te veedate terve pühadeperioodi tülitsedes ja mossitades ja rikute ka kõikide teiste tuju ära, kui jõuluõhtul otsustate, et te ikka ei saa koos olla. 

Allikas: Madame Noire