Ohutuli mu peas läks põlema juba siis, kui ta oma punetavate silmadega ja ragiseva köhaga mudilase kombekast lahti pakkis. Lapsel käisid näpud aina ninas ja siis jälle küpsisekausis, siis pandi väike käeke köhimise ajal suu ette (enamjaolt siiski mitte) ja see sama väike käeke haaras õhtu jooksul teiste laste käsi. Ma olin isegi hetkeks segaduses ja mõtlesin, et kas peaks lapse emalt küsima, miks ta oma haige lapse peole teisi nakatama tõi, kuid otsustasin viisakaks jääda. Jõulud on ju rahu aeg…

Eile hommikul ärkas mu tütar peavaluga ega saanud osa võtta ka oma lasteaia jõululaadast. Õhtuks oli tõusnud kõrge palavik, järgmisel päeval sekkusid ka nohu-köha. Ja ma TEAN, et ta sai need sealt peolt, kas just selle tatise kombekaga põnni käest, selles ma pole nii kindel — köhijaid ja nina varrukasse pühkijaid oli seal teisigi.

Ausõna, NII vihale ajate te mind, emad! Kas teie lapse lõbu on olulisem kui teiste laste tervis!? Selle asemel, et oma nohune laps kodus hoida ja jõuludeks terveks ravida, hoolitsete te selle eest, et ka kõikide teiste lapsed oleksid jõuludel tõbised! Tõesti, SUUR AITÄH selle eest!