1. Jagad enda kohta liiga palju

Sinu nädalavahetuse peopildid või detailne kohtingu kirjeldus võivad küll tunduda põnevad, aga tõenäoliselt ainult sinu enda jaoks. Kui jagad oma kolleegidega liiga paljusid detaile enda kohta, võib sinust jääda nartsissistlik ja rumal mulje. Jäta esialgu detailid enda teada ja räägi neist alles siis, kui su kolleegid neid sinult küsivad.

2. Vingumine

Tore, kui saad oma kolleegidele enda tundeid vabalt väljendada, aga mõned inimesed vinguvad peaaegu iga asja üle, kuigi neil pole selleks isegi reaalset põhjust.

Ära lase oma halval suhtumisel või päeval enda mainet kujundada, vaid vali lahinguid hoolikamalt.

3. Valetamine või varastamine

Mõned inimesed arvavad, et väiksed valed on lubatud. Iga inimene muudab oma CVd natukene paremaks, või mis? Vale! Maailmas on päris palju inimesi, kes ei tolereeri valetamist ja sama kehtib ka kontorist asjade varastamise kohta.

4. Laisklemine

Tööpäevad on niigi rasked ja veelgi tüütum on, kui pead tegema ära kellegi töö, kes ise seda teha ei viitsinud. Meeskonnas teatakse alati, kes on see nõrgim lüli, kelle asjad tuleb kõik alati üle teha.

Kui puudud kontorist liiga sageli, jääb see ka su kolleegidele silma ja sa muutud nende silmis aina ebameeldivamaks. Näe nendega võrdselt vaeva või otsi töö, mis sind motiveerib.

5. Hilinemine

Vahet pole, kas hilined tööle, koosolekutele või ei tee asju õigeks ajaks ära, inimesi väsitab see pidev ootamine. See jätab sinust iseka ja lohaka mulje ning nad mõistavad, et sa ei hooli nende ajast. Kui kipudki asju kogu aeg unustama, siis tõmba alla mõni mobiilirakendus või osta märkmik, mis aitab sul organiseeritum olla. Anna omalt poolt ka midagi või kaotad kõigi kolleegide usalduse.

6. Draamakuninganna

Kellelgi pole sellisteks asjadeks aega. Elu on niigi keeruline, mistõttu ei viitsi keegi sinu korraldatud draamadega tegeleda.

7. Klatšid

Inimestele küll meeldib kuulata jutte selle kohta, kes tõenäoliselt varsti lahti lastakse või kes omavahel flirdivad, aga samal ajal mõistavad nad sind ka klatšimise pärast hukka. Nad teavad, et sa oled inimene, kellele ei saa oma saladusi usaldada.

8. Vannud ja ropendad

Oma sõprade ees võid sa ju nii rääkida, kui see neid ei häiri, aga kontorikeskkonnas ei ole see kohe üldse normaalne. Ja tea, et sellist inimest kohe kindlasti olulistele kohtumistele kaasa ei kutsuta.

9. Käid liiga vabalt riides

Tore, et su kontoris ei nõuta pintsaku ja triiksärgi kandmist, aga dressipüksid või pidžaama on ilmselge liialdus. Alati tasub kanda üks tase kõrgemaid riideid, kui ametlikult nõutud on. Tunned end ise professionaalsemana ja inimesed hindavad sinu stiilitunnetust.

10. Käitud kahepalgeliselt

“Käitu minu sõnade, mitte mu tegude järgi” kontoris ei kehti, vaid su teod peavad olema teistele eeskujuks. Pea seda meeles ja inimesed teavad, et sinu peale saab ka päriselt loota.

11. Süüdistad teisi

Inimesed hindavad ja austavad neid, kes tunnistavad üles, kui nad on eksinud ja õpivad sellest. Kui lükkad enda tekitatud jamad teiste kaela, jätad vastutustundetu mulje ja sinust ei saa kunagi head liidrit.

Allikas: Business Insider