Uuringu tulemus annab alust kahtlustele, et töökohtadel vohab seksism ja naistöötajaid hinnatakse pigem nende välimuse kui võimete põhjal.

USA-s Michigani ülikoolis läbi viidud uuringu juhi Mark Roehlingu sõnul näitab uuring selgelt, et edutatakse pigem ülekaalulisi mehi ja „väikesi" naisi. „Naistel on eelarvamuste tõttu niigi raske oma kompetentsi tõestada, nüüd selgub, et ka välimuse osas esitatakse naistele tööl erilisi nõudmisi," ütles Roehling. „Ülekaalulisi naisi ei väärtustata sama palju kui ülekaalulisi mehi. Miskipärast esitatakse naistele tööl nende kaalu suhtes rangeid nõudmisi."

Kui USA-s on ülekaalulisi mehi üleüldse 41 protsenti, siis tippjuhtide seas on neid 61 protsenti. Ülekaalus naisi on 29 protsenti, tippjuhtide seas on selliseid 22 protsenti.

Ühtlasi leidsid uurijad, et paksudel inimestel arvatakse olevat ka negatiivsed isikuomadused ja häiritud tundeelu. Tihti peetakse neid laisaks, distsiplineerimatuks ja räpakaks, eriti kui tegu on naistega.

93 protsenti tööandjaist valiks kahe võrdsete võimetega kandidaadi seast tööle pigem saleda kui paksu. Lisaks teenivad ülekaalulised naised vähem kui nende saledad sookaaslased.


Allikas: Mail Online