Sa ei taha enam kolleegidega suhelda

Suhtlesid varem niisama keset päeva puhkepausi ajal oma kolleegidega ja olid enam-vähem kursis kõige lähedasemate eludega ning teadsid, mida keegi nädalavahetusel tegi? Nüüd ei ole sul enam kellegi vastu huvi ja sa pööritad silmi, kui keegi midagi sinu eraelu kohta uurib või üritab väikest vestlust arendada, sest sa oled kõikidest nii tüdinenud.

Sul on tekkinud peavalud

Juba mõte tööst ja uuest päevast paneb su pea valutama ja kui sa hommikul päikesevalguse või äratuskella helina peale silmad lahti teed, tunned, et kohe hakkab halb. Või siis oled sa paar tundi tööd teinud, enam ei suuda ja pea hakkab valutama. See on märk, et peaksid oma elus või mõttemaailmas midagi muutma, mitte järjekindlalt peavalutablette võtma.

Tunned ärevust ja masendust

Sa ei taha mõelda järgmisele tööpäevale ja nädalavahetus tundub alati olevat mägede kaugusel ning isegi kui see kätte jõuab, tunned sa jõuetust ega taha mitte midagi toredat teha. Sul on pikka aega olnud halb tuju ja mitte miski ei paku sulle enam rõõmu. See mõjutab sinu kodust õhkkonda ja sa tahaksid ainult magada ning võib-olla ka pisaraid valada.

Mida teha?

Sellest kõigest on õnneks olemas ka väljapääs. Kui sulle siiski meeldib su töö ja tunned, et oled hetkel madalseisus, siis ei pea sa töökohta vahetama, vaid iseennast jälle prioriteediks seadma. Tõmba korralik piir oma töö- ja eraelu vahele ja proovi mitte teha rohkem, kui vajalik. Mõnel päeval see kindlasti ei õnnestu, aga ära arva, et sa pead kodus olles kõigi jaoks kogu aeg saadaval olema. Sul on õigus puhata ja sellest rõõmu tunda. Hea oleks ka iga päev piisavalt liikuda ja tervislikult toituda.

Allikas: Daily Mail