Karjäärinõustaja annab nõu, mida võiksid veel oma tööandjalt hüvena küsida.

Paindlikum tööaeg

“Mõtle, mis sind motiveerib,” soovitab karjäärinõustaja Ashley Stahl, kes töötab peamiselt millennialidega. “Paljud tööandjad arvavad, et ainus asi, mis nende töötajaid motiveerib, on palk, aga täna ei ole see enam nii must-valge.” Selle asemel mõtle välja, milline tasakaal töö ja eraelu vahel sulle võiks hästi sobida. Kas sa sooviksid reedeti kodus tööd teha? Tahaksid hoopis alustada oma tööpäeva kella kümnest, et jõuaksid ka hommikusse joogatrenni? Kui su tööandja sellega nõustub, oled kindlasti ise ka õnnelikum.

Hariduskulude hüvitamine

See, et tunneksid end tööl hinnatuna, ei tähenda alati pangakontole lisandunud eurosid. “Inimesed soovivad tunda, et nad arenevad,” väidab Stahl. “Kui sa ei kasva, siis sa kärbud.” (Karm, aga tõsi.)

Kui su tööandja pole nõus su palka tõstma, uuri hoopis, kas ettevõte oleks valmis mõned koolituskulud hüvitama. Äkki teil ongi juba mingi programm, millest saaksid osa võtta?

Transpordikulude hüvitamine

Ka väikesed hüved võivad aidata igapäevaste kulutustega paremini toime tulla ning tööle ja koju sõiduks kuluva raha hüvitamine on kindlasti üks koht, mis võiks aidata töötajal raha kokku hoida.

Rohkem puhkusepäevi

Kuigi enamasti on suurfirmadel üsna paika pandud puhkuste poliitika, siis ära karda vabu päevi juurde küsida.

Veel üks võimalus palka juurde küsida

“Pole olemas tööandjat, kes ei saa mitte kuidagi sulle kõrgemat palka maksta,” väidab Stahl. “Kui pakud talle rohkem väärtust, kui ettevõte sulle vastu annab, leiab ta kindlasti viisi, kuidas see raha leida.” Kui ta esimesel korral sulle ära ütleb, teata, et tahaksid sellest lähitulevikus uuesti rääkida. Uuri oma ülemuselt, mida tema sinult ootab ja küsi, et kui sul õnnestub järgmise poole aastaga need eesmärgid täita, kas te võiksite su palga taas teemaks võtta. Mitte ükski tööandja ei tohiks sellisest pakkumisest keelduda. Selle vestluse trikk peitub selles, et sa oleksid ettevõttele veelgi kasulikum. Näita, et oled selleks võimeline.

Allikas: Well+Good