Lepi temaga kohtumine kokku

Ära lenda talle kohvinurgas peale, vaid ütle talle lihtsalt, et sooviksid temaga privaatselt vestelda ja leppige konkreetne aeg kokku.

Kaasa ta vestlusesse

Uuri talt, kuidas tema sinu sooritustega rahul on ja lase dialoogil tekkida. Ära lenda liiga agressiivselt peale ja hakka kohe nõudma ning ole valmis, et sa pead seda otsust ootama jääma. Kasuta fraase nagu: “Mind huvitab, mis sina sellest arvad?” või “Mis sa arvad, mis me võiksime teha?”

Ole empaatiline

Mõista ka seda, mida see sinu ülemuse jaoks tähendab ning ütle midagi stiilis: “Ma mõistan, et meil on sel aastal väga kitsas eelarve, aga kuidas saaksime mõlemale osapoolele sobiva lahenduse leida?”

Ole positiivne

Selle asemel, et väita, et olukord ei tööta sinu arust, ole positiivsem ja valmis probleemi ka ise lahendama. Ära esita ultimaatumeid. Kasuta pigem sõnu “meie”, valda oma kehakeelt, ole tänulik ja rõhuta ühiseid eesmärke.

Mida teha, kui ta keeldub?

Räägi sellest, mis praegu parasjagu turul toimub ja et sa oled tõesti üks parimaid selles vallas. Kui ta jätkuvalt ei nõustu, küsi, millal saaksite sellest uuesti rääkida. Nüüd mõtle välja, mida ta sult veel ootab, et sulle kõrgemat palka maksta.

Võid küsida kõrgema palga asemel ka midagi muud nagu näiteks rohkem puhkusepäevi või paindlikumat graafikut. Need pane aga enda jaoks paika enne, kui palgakõnelustele suundud.

Kuigi kõrgem palk tuleb eelkõige kasuks sulle, siis kõik, mida küsid, peaks tulema kasuks ka ettevõttele üldisemalt.

Kui põed, leia keegi, kellega see vestlus eelnevalt läbi teha, et oleksid valmis ka keerulisemateks küsimusteks.

Seni kuni oled teinud taustatööd ja näitad üles austust, pole sul midagi karta.

Allikas: Well+Good