1. “Ma sain oma projekti valmis, mida ma nüüd teen?”

Tööandja hindab töötajat, kes leiab ise uue asja, millega tegelema hakata või pakub paar erinevat varianti välja, millega jätkata.

2. “Mul on niiii igav…”

Kui sa kasutad tööl sõna “igav”, näitab see ülemusele ja kolleegidele kohe, et sind ei huvita su töö. Arvatavasti pole bossil raske leida sinu asemele keegi uus, keda huvitab see töö. Kui tunned igavust tööpuuduse tõttu, siis palu ülemuselt endale kohustusi ja väljakutseid juurde.

3. “Ma olin terve öö üleval, et see projekt valmis saada.”

Sa võid arvata, et su boss on sellisest eneseületusest vaimustatud, aga nii see pole. Tööandja eelistab töötajat, kes suudab endast maksimumi anda tööajal, mitte sellist, kes öösel tööd teeb ja päeval kontorilaua taga tukub.

4. “See pole minu töö.”

See, et mingi ülesande täitmine pole sinu töölepingus kirjas, ei tähenda, et sa seda teha ei saa. Muidugi ei tohi lasta ennast ära kasutada, aga uute tööülesannete õppimine mõjub su karjäärile ainult hästi.

5. “Selle projekti eest vastutab Artur, mitte mina.”

Ülemus teab ise ka väga hästi, kes mille eest vastutab. Samamoodi teab seda Artur. Kui sa tahad ennast puhtaks pesta teisi süüdistades, jääd sa halba valgusesse nii bossi kui kolleegide silmis.

6. “Ma ei oska seda teha.”

Väljendit “ei oska” ei tohi tööl kunagi kasutada. Kui sa midagi ei oska, siis küsi abi ja õpi kolleegidelt — ühesõnaga haara initsiatiiv, mitte ära taandu.

7. “Mul pole olnud aega seda ülesannet täita.”

Kui aega ei ole, tuleb seda leida. Kui sa tõesti jääd pidevalt ajaliselt jänni, aruta ülemusega, mida saaksid teha, et oma ülesandeid efektiivsemalt täita.

8. “Sa pead…”

Käsutamine ei meeldi kellelegi, olgu suheldes ülemuste või alluvatega. Selle asemel, et öelda “Maret, sa oleksid pidanud mulle ütlema, mis kell sa lõunale lähed!”, ütle nii: “Maret, palun anna mulle homme märku, kui sa lõunale lähed, siis ma tean sellega arvestada.”

Allikas: Parade