Võimalik, et kui jõudsid kohtumispaika, tunned kerget iiveldust, käed värisevad, hääl samuti ja su mõtted liiguvad intervjuu ajal siia-sinna. Kindlasti on ka mõned küsimused, mis sind rohkem või vähem üllatavad ja mõni, mille peale su süda löögi vahele jätab.

Digitaalse turunduse eksperdid ettevõttest Reboot Digital PR uurisid erinevaid intervjuu küsimusi, mis inimestel rohkem ärevust tekitavad. Selleks intervjueerisid nad 53 inimest, kellel paluti enne intervjuule suundumist kanda aktiivususmonitori, et nende pulssi jälgida. Küsimused esitati samas järjekorras ja nii selguski, et kõige ebamugavamalt kõlab küsimus, mis algab järgnevalt: “Me teeme sulle nüüd ühe kiire testi…”

Sellele järgnesid veel küsimused nagu: kui suurt palka te soovite saada? Kas te teate, millega me tegeleme? Mida teie eelmine ülemus teie kohta ütleks? Miks te oma praegusest töökohast lahkuda soovite? Millised on puudujäägid teie CVs?

Ühtlasi selgus uuringust, et inimesed ei salli, kui töövestlusel intervjueerivad neid liiga paljud inimesed, nad peavad inimesi täis kontoris ootama, vastused küsimustele lähevad meelest ära, käed värisevad või unustatakse intervjueerijate nimed ära või hääldatakse neid valesti.

Lugeja, meenuta oma kõige ebamugavamat töövestlust. Mis sinus kõige sagedamini ärevust tekitab?