Inimestel kulub palju aega pisiasjadele ning lõpuks tundub, et aeg kaob käest midagi suurt korda saatmata. Väikesed tegemised, mis kogu aeg vahele tulevad, segavad olulistesse asjadesse keskendumist, väsitavad ning muudavad meid kokkuvõttes ebakindlamaks.

Tehnikal, mis meid kõikjal ümbritseb, on oma eelised ja halvad küljed. Selle abil on lihtsalt ja kiiresti võimalik leida vajalikku informatsiooni ning hoida inimestega suhteid. Samas on halb, et olulisi asju tehakse kiiresti. Eriti lihtne on midagi valesti teha ning kuna see toimub kiiresti, võib vale tegevus või reaktsioon korduda. Parem teha aeglaselt, siis ei ole vaja asju ümber teha.

Kaheksa soovitust, et leida rohkem aega

1. Efektiivsus

Efektiivsus baseerub tasakaalul „teha“ ja „olla“ vahel. Oluliste tegemiste juures pööra neile kogu tähelepanu, kuid nende oluliste asjade vahel suuda ka „mitte midagi teha“, et saaksid taastuda.

2. Lõpeta negatiivsed harjumused

Kas oled teadlik oma headest ja halbadest harjumustest? Kas sinu tegevus põhineb teadlikul valikul ning kui jah, siis kuidas saaksid halbade harjumuste asemel tugevdada positiivseid harjumusi?

3. Leia oma päevarütm

Ela oma sisemise kella järgi, leides päevas see aeg, mil oled kõige produktiivsem ning proovi oma tähtsad tegemised ja kohtumised ajastada sellesse aega. Oma plaanide tegemisel arvesta, millal oled tavaliselt kõige energilisem ning millisel ajal tunned end juba väsinuna.

4. Teiste nõudmised sulle

Mõtle, kas teiste seatud nõudmised sulle on täidetavad ning kas sinu seatud nõudmised teistele on täidetavad.

5. Luba tegevustel võtta aega

Et saaksid oma loomingulisemal poolel esile tulla lasta, on vaja vaba aega. Kui proovid liiga paljude asjadega korraga hakkama saada, ei ole sul aega ka mõelda ning vaagida parimaid lahendusi. Seepärast on oluline leida aeg, kus keegi sind ei sega ning saad oma mõtetega üksi olla, nii saad leida ka parimad lahendused.

6. Ole oma aja valitseja

Pane stopper jooksma üheks minutiks ning proovi sel ajal mitte midagi teha. Kas tunned end rahutuna või on see pigem meeldiv? Proovi seda aega pikendada, kui sa mitte midagi ei tee, nii õpid ise oma aega valitsema. Kas kasutad aega selleks, et teha enda jaoks meeldivaid ja vajalikke asju?

7. Sinu enda suhtumine

Sa ei suuda muuta väliseid mõjutajaid, kuid sa saad muuta enda suhtumist nendesse ning seada nõuded, mis sulle sobivad.

8. Muutu teadlikuks

Õpi tundma iseennast, enda võimeid ning luba endale ka puhkust. Õpi prioriteete seadma ning ebavajalikke asju tegemata jätma. Õpi ütlema ei.

Allikas: Expressen.se