Siiski on ka kodus võimalik produktiivne olla, tuleb lihtsalt õppida ennast kontrollima ja motiveerima. Loe ja pane järgnevad nipid kõrva taha - neid järgides võid olla päris kindel, et su töö saab tehtud ja jääb aega ka lõõgastuda.

1. Pane ennast riidesse

Pidžaama ja produktiivsus lihtsalt ei sobi kokku! Päris kontoririideid ei pea sa muidugi selga panema, aga selline võiksid küll välja näha, et kui keegi peaks uksekella helistama, saaksid kohe talle vastu minna. Korrektne välimus muudab asjalikuks.

2. Alusta hommikut jalutuskäiguga

See, et sa kodus töötad, ei tähenda, et sa ei peagi üldse ennast liigutama. Tee enne tööle asumist üks kiire kõnniga jalutuskäik - see annab kehale toonust, teeb pea selgeks ja annab inspiratsiooni.

3. Pane paika enda töötunnid

See on äärmiselt oluline. Et saada asjad tehtud, on vaja režiimi.

4. Hoia tuba korras

Kui kodu on korras, oled sa rahulik ja keskendunud. Musta pesu hunnik ja tolmurullid viivad mõtted koristamisele ja sa ei suuda mingil hetkel enam laua taga istuda, vaid tormad koristama. Majapidamistöid tee töövälisel ajal.

5. Söö korralikult lõunat

See fakt, et külmkapp on sulle nii lähedal, ei tähenda, et sa peaksid pidevalt selle vahet voorima. Tee endale lõunapaus ja valmista korralik toit, mitte ära istu arvuti taga pidevalt midagi näkitsedes - see pole kasulik ei su produktiivsusele ega figuurile.

6. Sea endale eesmärgid ja autasusta end

Nii lapsikult kui see ka ei kõla. Aga tõsi on see, et kui sulle pidevalt boss kuklasse ei hinga, on raskem ennast motiveerida. Nii et tee endaga kokkulepe a la kui selleks kellaajaks mingi töö tehtud saad, võid vaadata ühe osa oma lemmiksarja/teha näomaski/vms. Harjuta ennast sellega, et kui sa oma eesmärke ei täida, siis sa auhinda ei saa.

7. Tee pause

Pane juba tööpäeva alguses pausid paika. Nende ajal tee väike jalutuskäik või natuke joogat. Pärast läheb töö jälle uue hooga.

8. Lisaks alustamisele ka lõpeta oma tööpäev

On väga oluline, et kui oled 8 tundi tööd teinud, siis sa sulgeksid töömeili - veel parem, kui sulgeksid arvuti. Leia põhjus minna kodust välja ja tuuluta end natuke. See, et sa kodus töötad, ei tähenda, et sa pead 24/7 kättesaadav olema.

Allikas: The Gloss