1. Õpi midagi uut.

Kui harjud oma tööga ära ja iga päev mõjub üksluisena, on sul tõenäoliselt lihtsalt igav. Kui kahtlustad, et nii ongi, avasta uusi võimalusi, näiteks palu ülemuselt tööülesandeid juurde või õpi selgeks mõni uus oskus. Olenevalt ettevõttest, kus töötad, võib tekkida võimalus säilitada küll oma praegune ametikoht, aga lüüa kaasa näiteks mõne teise osakonna projektides.

2. Vii sisse väikeseid muudatusi.

Vahel piisab ka väga väikestest muudatustest, et argipäeva värskendada. Kui kõik on muutunud kuidagi liiga üksluiseks, mõtle, mis aitaks seda muuta. Äkki piisab vaid sellest, kui koristad ja organiseerid oma töölaua ümber ja lisad sellele asju, mis sind rõõmsaks muudavad. Kui tunned, et vajad pisut suuremat muutust, uuri, kas sul oleks võimalik laua asukohta muuta ja n-ö töökeskkonda värskendada. See võib tekitada võimalused ka uute sõprussuhete loomiseks. Veel mõni muudatus? Vaata, kas saad oma töögraafiku ümber kujundada. Kui töötad tavaliselt üheksast viieni, küsi, kas võid alustada ja lõpetada näiteks tunnike varem. Nii lood ruumi uutele hobidele või trennidele, kuhu sa muidu ei jõuaks ja lisaks pääsed igapäevastest ebameeldivatest ummikutest.

3. Tee pause.

Sageli kaotatakse kirg töö vastu siis, kui inimest ohustab läbipõlemine. Kerge viis tööl väsimuse peletamiseks on võtta lühike paus ja seda mitte ainult tööpäeva jooksul, vaid minna näiteks paariks päevaks puhkusele. Ära kindlasti jäta ettenähtud puhkusepäevi kasutamata, vaid planeeri endale mõni pikem ja mitu lühikest puhkust, mida saad elevusega oodata.

4. Naudi kõiki pakutavaid hüvesid.

Paljudes ettevõtetes pakutakse mitmeid hüvesid soodustustest treeningklubides töötajate koolitusteni välja. Olles äsja uuel kohal alustanud, on töötajad tihti nii elevil, et unustavad hüvesid kasutada, aga kui tunned, et oled oma tööst väsinud, on aeg uurida välja, millest sa seni end ilma oled jätnud. Need võivad ka sinu igapäevast tööd hästi mõjutada.

5. Proovi uusi asju.

Miski ei paku sulle paremat vaheldust, kui väike tööots mõnel teisel alal. Kui sul on mõni huviala või hobi, millega annaks ka palka teenida, proovi see järgi. Nii võid luua endale mitu uut karjääritegemise võimalust ja vähendada töötuksjäämise riski. See nõuab tihti küll lisatöötundide tegemist, aga on seda väärt.

6. Küsi endalt “miks?”

Lihtne on jääda rutiini lõksu ning unustada ära, miks sa üldse hommikuti tõused ja tööle lähed. Kunagi teadsid ju täpselt, miks see amet sind paelub ja milliseid võimalusi sulle loob, aga kui su töö muutub üksluiseks, kipud seda kõike unustama. Lihtne on öelda, et vajad oma tööd sissetuleku tõttu, aga sinu tegevusel on ju tegelikult ka suurem põhjus.

7. Tee rohkem seda, mida armastad.

Kindlasti on sinu ameti puhul midagi, mille tegemine sulle eriliselt meeldib. Trikk on välja mõelda, mis see on ja teha seda rohkem! Räägi oma ülemusele, mida sa oma töö juures armastad ja avalda soovi teha just neid asju rohkem. Kui aga leiad, et enamus asju sinu ameti juures on sellised, mida sa ei salli ja sul on raske end motiveerida, on aeg leida uus väljakutse.

8. Loe üle oma vana kaaskiri.

Kui kipud rutiini kinni jääb, loe uuesti oma kunagist kaaskirja ja nostalgitse. Mõtle tagasi noorele naisele, kes alles kandideeris sellele kohale ja kui väga ta seda tööpakkumist ihaldas. Meenuta esimest päeva tööl ja seda, kuidas sa eelnevalt kodus päevaks sobivat riietust valisid. Mõtle sellele, mida oled aastate jooksul õppinud ja milliseid imelisi hetki oma kolleegidega kogenud. See kõik võib sulle meenutada, et sinu karjäär on olnud üks vägev teekond ja on täiesti normaalne vahel unustada, kui äge see kõik on olnud.

Allikas: The Everygirl