1. Tee nimekiri

Tänapäeval ei ole muud võimalust, kui õppida selgeks rööprähklemine. Sellek, et see õnnestuks, on vajalik aga kõik tegemist vajavad asjad kirja panna. Nii ei unusta sa midagi ära ja saad olla kindel, et kõik on tehtud. Alusta hommikut sellega, et kirjutad üles tegevused, mis päeva jooksul kindlasti ära vaja teha on. Õhtu lõpeta sellega, et kontrollid, kas iga asja juures on linnuke või mitte. Anna endale aega — edu ei saabu ühe päevaga!

2. Õpi andma tagasisidet

Kui sul on vaja oma praeguses töökohas anda teistele tagasisidet, siis on viimane aeg selle tegemine ära õppida. Tagasiside andmine ei tähenda seda, et sa peaksid kellegi peale karjuma või tema puudustele rõhuma. Õpi selgeks hea-halb-hea skeem. Alusta sellest, mis on positiivne, liigu edasi sellega, mis parandamist vajab ning alati lõpeta vestlus heal noodil. Alati ole aus ja konkreetne. Selline suhtlus peaks olema osa sinu igast argipäevast, sest ainult nii saad ka ise edasi areneda.

3. Kombed loevad

Mitte keegi ei eduta seda, kes käituda ei oska. Arvesta, et alati on seintel kõrvad ja silmad, sind nähakse igas olukorras. See ei tähenda loomulikult seda, et sa peaksid Suure Venna silmi kartma ja end igal hetkel tagasi hoidma, vaid seda, et kombekus on alati oluline. Käitu nii nagu sa tahad, et sinuga käitutaks!

4. Harjuta!

Harjuta endale külge kaks omadust — sa peaksid olema ennetav ja täpne. Kui tahad kuskile jõuda, siis lähtu neist kahest omadusest ka oma töös. Enneta probleeme ja ole oma asjades täpne. Nii saabub ka edu.

5. Hammusta huulde

Enne, kui tahad midagi käredat välja öelda, hammusta huulde ja loe kümneni. Selle aja jooksul mõtle, kas sinu öeldu parandab ka midagi või on tegemist lihtsalt tühja emotsioonide loopimisega. Alati ei pea viimane sõna sinule jääma!

6. Jaluta endast mured välja

Väsitava ja pika päeva lõpus võta aega iseendale. Selle asemel, et ronida ülerahvastatud ja palavasse bussi, jaluta hoopis koju. Hinga värsket õhku, see aitab su mõtted ja pea värske ning selgena hoida.

Allikas: Lauren Conrad