Ära rõhuta liigset seksikust

Isegi kõige konkurentsivõimelisem tööotsija võib nurjata võimaluse töö saada, kui on väljakutsuvalt riides. Liiga avar dekoltee või liiga kõrgele paljastatud jalad on põhivead, mis tehakse, kui minnakse tööintervjuule. Soovid ju, et intervjueerija keskenduks sinu teadmistele ja jutule, mitte „aksessuaaridele“.

Konservatiivne on parem

Meestel on selle võrra lihtsam, et neil on olemas konkreetne riietus — ülikond. Naistel aga puudub ühtne vorm, seega on vaja oma pea tööle panna, mida ja kuidas kokku sobitada. Põhireegel on see, et kui kardad viga teha, siis langeta otsus pigem tagasihoidlikuma rõivastuse kasuks. Naiselikkuse seisukohalt eelista pikkadele pükstele seelikut-pluusi-jakki ning kinnise ninaotsaga kingi. Tasakaalus olgu ka ehted ja meik.

Ainult aastaaeg ei loe

Kuigi vahetad oma garderoobi hooajaliselt, siis tööintervjuule minnes on muutused väiksemad ja tasub jääda klassikalisema variandi juurde. Isegi sooja ilmaga võiksid vältida varrukateta pluusi, kui see pole just sobitatud kokku jakikesega. Samuti jäta kappi lilleline või liiga õhuline-lendlev kleit.Talvel eksitakse riietumisel vähem, sest esmajärjekorras pannakse rõhku sellele, et oleks soe ja talveriided on ka tagasihoidlikumad.

Värvid ütlevad nii mõndagi

Sind võetakse tõsisemalt, kui sa ei juhi intervjueerija pilku kõrvale kriiskavate paabulinnuvärvidega. Kindlasti ära mõtle selga panna neoonroosat, elektrisinist või erelillat, mis võivad sulle kõik väga hästi sobida, kuid jäta need siiski nädalavahetuseks või ajaks, kui oled juba töö saanud. Vali neutraalsed värvid: sinine, valge, must, hall, õrnad pastelsed toonid jne.

Aksessuaare olgu minimaalselt

Liiga palju ja liiga suured ehted, lehvivad sallid ei mõju samuti professionaalselt. Parem eelista tagasihoidlikke ehteid: kõrvarõngaid, kaelakeed või lihtsaid pärleid. Koju jäta ka liiga suur õlakott, selle asemel haara kaasa tagasihoidlik portfell, mis loob parema esmamulje.

Valmista end ette

Hea, kui oleksid enne tööintervjuule minekut kursis firma riietumispoliitikaga. Paljudel teenindusega ja turundusega tegelevatel ettevõtetel on olemas lausa tööetikett, kus on muuseas kirjas sobilik rõivastus tööl. Tahad jätta endast muljet, et sobid nende atmosfääri, siis on tagasihoidlikuna kergem alustada — hiljem juba firmas töötades võid endale ehk rohkemat lubada. Igal juhul teksapükse ei tasu intervjuule jalga panna.

Teine intervjuuvoor olgu nagu esimene

Õnnitlused, oled läbinud esimese vooru ja ees ootab teine voor, kus sõelale on jäänud peale sinu võib-olla veel vaid paar inimest. Igal juhul ära kaota valvsust ega mõõdukust, suhtu eelseisvasse täie tõsidusega. Teises voorus kohtud tavaliselt oma tulevase otsese ülemusega, sellest lähtudes jäta endast võimalikult neutraalne mulje. Ära liialda riietusega. Võid isegi kanda sama riietust, mis esimesel vestlusel, kui tead, et vastas ei istu enam see inimene, kes sind juba intervjueerinud on. Kivi kotti!

Allikas: Forbes