Need on mõned asjad, mida sa ei tohiks töölt koju jõudes kohe kindlasti teha:

1. Kukutad kõik oma asjad välisukse kõrvale

Kuna sa oled lõpuks ometi kodus, on ju mugav kukutada kõik asjad lihtsalt põrandale, aga su esik ei korista end ise ära, mistõttu pead ühel hetkel selle probleemiga ikka tegelema ja see ei aita lõõgastumisele mitte kuidagi kaasa. Su esikus võiksid olla vaid su käekott, vihmavari ja mantel, muud asjad nagu näiteks sülearvuti kott vii tuppa.

2. Teed veel selle “ühe viimase tööasja” ära

Kuigi erandeid võib elus ette tulla ja vahel tõesti ongi vaja mõni kiireloomuline asi kohe ära teha, siis enamasti ei oska me lihtsalt tööpäeva õigel ajal lõpetada. Isegi, kui näed, et keegi saatis sulle e-kirja või sõnumi, oska hoida see oma eraelust lahus ja kui tegemist pole just hädaolukorraga, jäta sellele vastamine homsesse.

3. Paned televiisori tööle

Liiga lihtne on tagumik diivanile kukutada ja laiselda, aga tegelikult lükkad sellega lihtsalt vähem lõbusaid tegevusi — maksude maksmine, koristamine, söögitegemine — edasi. Ära lükka neid edasi, sest siis saad hiljem ilma süütundeta vaba aega nautida.

4. Samas ei tasu hakata ka kohe kodutöödega pihta

Jah, kuigi me just mainisime, et sul ei tasu kõiki kohustusi edasi lükata, siis enne tasuks siiski leida viis minutit mediteerimiseks või raamatust 20 lehekülge lugemiseks. See aitab sul töiste ja koduste tegemiste vahel korraks enda pead tuulutada.

5. Unustad oma lähedastega suhelda

Ära kohtle oma kallimat või lapsi nagu inimesi, kellega sa lihtsalt koos elad, vaid pööra koju jõudes ka neile tähelepanu. Ehk võikski lihtsalt koos maha istuda ja möödunud päevast rääkida? 10 sekundit kallistada? Või aidata teist inimest näiteks küpsetamisega?

Allikas: Apartment Therapy