Su ülemus ei suhtle enam sinuga

Üks esimesi märke, et sind varsti vallandatakse on see, kui su ülemus ei kaasa sind enam koosolekutele või kohtumistele, kus sa tavaliselt alati kohal oled olnud ning suhtleb sinuga tavapärasest palju vähem. See viitab tavaliselt sellele, et nad on sinu suhtes alla andnud ja ei vaja sind enam. Tõenäoliselt on see vaid aja küsimus, kui ta sinuga tõsise vestluse soovib maha pidada. Halb märk on ka see, et kui su ülemus oli varem alati valmis sinuga tööteemadel arutlema ja lobisema, aga nüüd palub ta sul oma sekretäriga kohtumiseks aeg kokku leppida ja paraku pole tal mitu nädalat (loe: mitte kunagi) aega sinuga maha istuda.

Ettevõte võtab kasutusele programmi, mis suudab su töö sinu eest ära teha

Tehnoloogia arengu üks kurvemaid külgi on see, et paljud inimesed kaotavad seetõttu oma töö. Kui järsku võtavad ka sinu ülemused kasutusele mõne programmi, mis suudab su töö osaliselt või täielikult ära teha, on ka sinu töökoht kiire kaduma. Küsi endalt ausalt, kas sind on tõesti vaja, kui programm suudab teatud asjad kiiremini ja odavamalt ära teha? Võta seda kui märki ja asu tegutsema. Vaata, kas saad kuidagi muud moodi kasulik olla või kui mitte, siis asu uut töökohta otsima.

Sa ei tea mitte millestki midagi

Üks suurimaid märke, et sind vallandatakse on see, kui sa tunned, et sa ei tea mitte millestki enam midagi. Oleksid justkui mingis suures mustas augus ja keegi ei räägi sulle asjadest, mis peaksid sind justkui puudutama. Kui mõtled, miks see nii on, siis tea, et tihti teavad ka paljud teised (personalijuht, osakonnajuht jne) sellest, mis sind ees ootab ning järk-järgult ei kaasata sind enam tähtsatesse projektidesse ega ajurünnakutesse. Kui see kõik tundub kummaline, siis võib su töökoht olla ohus.

Ettevõte paneb kõiki su vigu tähele

Veel üks selge märk, mis peaks muret tekitama, on see, kui sulle tundub järjest enam, et ülemused on asunud su vigu välja tooma ja rõhutama. Ilmselgelt soovivad nad su vallandada, mitte koondada ja personalijuht on palunud selleks vajalikke tõendeid koguda. Tavaliselt tähendab see, et igat su tehtud viga võetakse arvesse.

Sul pole viimasel ajal tööl väga midagi teha

Kas su töökoormus on järsku läinud poole väiksemaks? See ei ole alati hea asi. Vähenenud töökoormus võib viidata, et sulle näidatakse peatselt juba ust. Kindlasti ei taheta sinu kätesse enam usaldada suuri ja keerulisi projekte, sest muidu peab keegi need poole pealt enda kaela võtma. Paraku, kui sind soovitakse vallandada, siis võivad ülemused teha töötamise su jaoks isegi keerulisemaks, et neil oleks võimalik sind kergemini lahti lasta.

Su sooritusi kritiseeritakse

Millist tagasisidet oled viimasel ajal saanud? Pööra sellele tähelepanu, sest see viitab selgelt, kui ohus su töökoht võib hetkel olla.

Su roll ettevõttes muutub pidevalt

Su ülemus ei pruugi soovida sind vallandada, aga tal on aina keerulisem sulle õiget kohta leida ja praegu võib olla su viimane võimalus. Kui tunned, et sinu roll on lühikese aja jooksul pidevalt muutunud, võib see olla potentsiaalne oht. Tundub, et su ülemus väärtustab su oskusi, aga neist pole hetkel ettevõttele lihtsalt kasu.

Sa ei saa oma ülemusega hästi läbi

Millised on teie omavahelised suhted? Kas saate hästi läbi? Kui mitte, siis peaksid natukene muret tundma. Paljud ettevõtted on valmis kuulama ära oma töötajate arvamuse, kui see võib firmale kasuks tulla. Kui sinu arvamus ei huvita kedagi ja summutatakse ära enne, kui jõudsid jutu mõtteni, on midagi korrast ära.

Sa ei saa preemiaid ja kaotad hüvesid

Väga nõme on, kui sina oled ainus, kellele preemiat ei tehtud või kellele kehtib palju vähem hüvesid, kui teistele ja paraku on see ka üks märk sellest, et sa pole ettevõttele nii väärtuslik. See on eriti veider just siis, kui eelnevalt on sul need kõik olemas olnud, aga sel aastal tundub, et kõik on teisiti.

Allikas: The List