“Ma tean, et sa pole tegelikult haige.”

Ülemus saab väga hästi aru, kui sa pole tegelikult haige ja tahad lihtsalt päevakese puhata, aga ta ei näe mõtet sulle selle pärast kraesse karata. Ta lubab sulle selle väikese puhkuse. Tea lihtsalt edaspidi, et kui oled oma ülemusega Facebookis sõber, siis ta märkab, kui su haigused sattuvad näiteks su sõbranna tüdrukuteõhtu järgsele päevale, su mehe või lapse sünnipäevale või lihtsalt kaunile rannailmale.

“Ma loen su meile.”

Suur osa firmasid hoiab töötajate meilivahetusel silma peal, nii et ära saada kunagi personaalseid meile oma töökoha meiliaadressilt, püüa hoiduda oma kolleege ja ülemusi meiliteel laimamast jne. See on elementaarne tõde, mille nii palud ometi ära unustavad…

“Ma tahaksin sulle rohkem maksta.”

Iga mõistlik ülemus tahaks, et ta töötaja teeniks koormusele vastavat palka, kuid see pole kahjuks alati nende teha. Ka ülemustel on ülemused, kes firma rahal silma peal hoiavad. Niisiis, kui su boss ütleb, et ei saa sulle rohkem maksta, ei pruugi olla asi tema isiklikus vaenus, vaid temast kõrgemates jõududes.

“Su laps on sinu, mitte minu probleem.”

Kui su laps on pidevalt haige, sa ei leia talle vaheaegadel hoidjat ja ripud tema või ta lapsehoidjaga tööajal telefoni otsas, siis ülemus märkab seda ja vaikselt kaob tema soov sind enda juures tööl hoida. Ta ei vaja täiskohaga töötajat, kes teeb oma tööd vaid poole kohaga ja eelistaks maksta kellelegi, kes ei hiili töötl varem minema, et lastevanematekoosolekule jõuda. Ta ei ütle seda välja, aga on sinu suhtes valvas.

Allikas: allwomenstalk.com