Eestlased on ikka harjunud häälekalt teada andma, kui neile miski eriti ei meeldi. Väga levinud on selline käitumine töö juures, sest miskipärast tekib tunne, et kui võimalikult palju inimesi saab sinu hädast teada, hakkab endal kergem. Tegelikult see niimoodi loomulikult ei ole. Sa teed sellega endale ja kõikidele teistele karuteene.

Kui sina hakkad vinguma, mõjub see kõikidele kõrvalistele isikutele. Isegi kui neil oli enne sinu jaurama hakkamist hea tuju, jääb negatiivne kõla neile alateadvusesse ja nende töökus langeb, isegi kui nad seda otseselt ise ei tunneta. Töökeskkonnas, kus on palju inimesi, mõjub see lõpuks rängalt. Kui kõik inimesed pidevalt vinguvad, siis lõpuks ei tahagi keegi enam tööle tulla.

Et seda ei juhtuks, saad sina tegelikult üksikisikuna päris palju ära teha:

* Hoia oma vingumisel silma peal ja jälgi, et sinu vestlused töökaaslastega ei hõlmaks ainult millegi üle kurtmist.

* Kui kuuled teisi inimesi torisemas millegi üle, siis paku lahendusi.

* Tekita endale igasse päeva midagi, mille tegemist sa rõõmuga ootad. See võib olla näiteks väike pärastlõunane jalutuskäik, tassike kakaod või kõne oma lapsele/kallimale.

* Kui sa avastad, et virised igavust tundes, siis mõtle sellistel hetkedel välja endale mõni tööalane katsumus, mille sa võiksid ära teha.

* Märgi endale iga nädal kalendrisse mõnele päevale mõni positiivne sündmus, mida sa rõõmuga ootad. See hoiab su mõtted rõõmsatena.

* Leia endale tööväline hobi. Kui sa tunned, et töö ei ole sinu elu, siis ei teki sul nii suurt tahtmist töö juures ohkida ja vinguda, sest sul on alati midagi imelist, millele mõelda.

Allikas: CNN Business