Kui tunned, et ka sul on aeg lõpetada töötamine praeguses ettevõttes või ametipostil, siis lubame sulle, et tegelikult pole see muutus üldse nii hirmus, kui tunduda võib. Karjääriekspert Holly Caplan jagab sulle kätte õiged tööriistad, mis selle lihtsamaks ja sujuvamaks muudavad. Ka tema töötas 17 aastat ühel töökohal, kuid otsustas lõpuks lahkuda ja otsast alata.

Siin on tema 5 parimat nõksu, kuidas sama teha:

1. Kasuta oma tutvusringkonda

“See, kui saadad oma CV erinevatele karjääri lehekülgedele, ei aita,” kinnitab Caplan. “Meid lükatakse kõrvale, sest meid kategoriseeritakse. Trikk on hoopis kasutada ära oma tutvusringkonda: kolleege, endisi äripartnereid ja sõpru, et leida ettevõtteid, kes otsivad uusi töötajaid ja kes päriselt ka huvituvad, mida sa nende organisatsioonis ära saad teha. See meetod töötab. Sarnase mõttemaailma ja eesmärkidega inimeste leidmine tagab sulle parima platvormi, et leida endale uus töökoht.”

2. Näita oma oskusi

“Karjääri selles punktis on sul juba olemas tõestatud saavutuste ja oskuste nimekiri,” teab Caplan. Sa oled elanud üle mõned kõige keerulisemad ajad ja oled juba nii mõndagi õppinud. Seetõttu ei ole vaja sind enam nii palju välja õpetada. Näita hoopis seda, kui enesekindel sa oled ja kui hästi sa asjadega toime tuled. Su tulevane ülemus peab teadma, et oled suurepärane liider ja su pikaajalised kogemused tulevad kogu ettevõttele ainult kasuks.

3. Ole julge

“Võime küsida tööintervjuudel keerulisemaid küsimusi ja töötajana ka neid küsimusi, mis esitavad väljakutse ettevõtte tööviisidele või eesmärkidele,” selgitab Caplan. “Naistena on meile paraku õpetatud, et peame olema kuulekad ja nõustuma kõigega, et end rasketest ülesannetest läbi närida. Aga me ei pea seda enam tegema. Me oleme nüüd kohal. Aastatepikkune töökogemus on õpetanud meile kiiret mõtlemist, otsuste tegemist ja arvamuse avaldamist. Meil on palju õpetada ja palkavad ettevõtted peavad seda hindama.”

4. Leia endale mentor

“Mul on suurepärased naissoost mentorid,” avaldab Caplan. “Teatud vanuses naised. Draamavabad naised, kes viivad eesmärke täide ega põe väikeste asjade pärast. Ma hindan neid, olen neilt nii mõndagi õppinud ja soovin teiste heaks sama teha.”

5. Tunne uusimat tehnoloogiat

“Vaatamata sellele, mida sageli arvatakse, siis vanus ei takista sul tehnoloogia tundma õppimist,” teab Caplan. “See on see, kes me ühiskonnana oleme. Enamik meist juba kasutab tööga seotud äppe nagu Zoom, Slack, Dropbox ja muud rakendused. Point on, et meie teadmised tehnoloogia kohta pole vähesed, mistõttu ei ole see ka vabandus ettevõtetele ja juhtidele meid mitte palgata. Me oleme juba siin. See pole mingi takistus.”

Allikas: MyDomaine