Mõtle korraks hästi järele — kas sa oled viimasel ajal saanud öösiti normaalselt magada?

Paljud inimesed on tunnistanud, et nüüd, kui uusi COVID-19 juhtumeid tuleb aina juurde, on suvel vaikselt kaduma hakanud ärevus jälle pead tõstnud. Ärevus aga teatavasti on üks tegur, mis ei lase normaalselt magada ja tekitab öösel ärkvel olles erinevaid halbu stsenaariumeid.

Loughborough’i ülikool tegi uuringu, milles keskenduti unekvaliteedi ja inimese töökoha vahelise seose uurimisele. Üks neljast osalenud naistest tunnistas, et halb unekvaliteet on üks suurimatest teguritest, mis ei lase tal töö juures pooleliolevaid ülesandeid lõpetada ja üks viiest tunnistas, et kehva une tõttu on nad kindlasti hakanud töö juures vähem pingutama, sest väsimus on lihtsalt nii suur.

Selgus ka, et kui naised ei ole eriti hästi magada saanud, ei suhtu nad oma töö tegemisse nii hoolsalt (uuringu kohaselt 37% naisi) ja ka mehed tunnevad ennast sarnaselt, ehkki uuringu järgselt see neid nii palju ei mõjuta (21% mehi tunneb, et ei tee peale halvasti magatud ööd oma tööd nii hoolikalt nagu tavaliselt).

Peaaegu pooled uuringus osalenud naistest tunnistasid (44%), et lähevad tööle väga positiivselt meelestatuna, kui nad on saanud öösel hästi magada.

Mida sellest kõigest siis järeldada? Kui sa ei saa hästi magada ja töö tulemused on langenud, siis nüüd on käes viimane aeg hakata muutma oma harjumusi ja proovida jälle hästi magada.

Allikas: Daily Mail