1. Sinu suhtlemisoskust

Kas sa kasutad rääkides oma käsi? Milline on su kõnemaneer ja -tempo? Viis, kuidas sa suhtled, avaldab sinu kohta nii mõndagi. Isegi, kui sa oled närvis, siis tasub proovida ja kuulata hoolega inimest, kellele sa muljet avaldada soovid. Kaasa neid vestlusesse ja näita oma tõelist loomust.

Kas teadsite, et oma vestluspartneri peegeldamine muudab sind sümpaatsemaks? Näiteks kui su tööandja võtab lonksu kohvi, siis mõne aja pärast teed seda ka sina. Ta istub jalg üle põlve? Istu sina ka. Kasuta seda malbelt ja see peaks töötama, oluline on loomulikkus.

2. Kehakeelest peegeldub, kui enesekindel sa oled

Kehakeele lugemine ütleb ära, kuidas inimene end päriselt tunneb. Kas sa tead seda või mitte, aga intervjuueerija analüüsib sind ja mõistab visuaalselt, kuidas sa end antud olukorras tunned. Katseta Amy Cuddy enesekindlat poosi, see aitab mõjuda võimukana ja ole tähelepanelik, kuidas sa end pinge all esitled.

Sinu tuju on eduka töövestluse oluline tegur. See on sama oluline, kui see, millest sa räägid. Ole intervjuul mõtetega kohal ja rahulik.

3. Kuidas sa vastad keerulistele küsimustele

Mõnikord nõuab trikiküsimus kohest tugevat vastust. On ahvatlev seda kõva häälega pikemalt analüüsida või hoopis teemat muuta, aga need küsimused esitatakse kindla põhjusega. Isegi kui sa vastust ei tea, siis tööandja jälgib ka seda, kuidas sa ootamatus olukorras reageerid.

Mõnikord töötab keerulise küsimuse peale ka vaikimine, mis peegeldab rohkem enesekindlust, kui tormakas ja ebalev vastus.

4. Kas sa vastad oma CV’le

Üks saladus, mida paljud intervjueerijad kinnitavad on see, et peaaegu kunagi ei palgata inimest, kes tööle „paberil“ täielikult vastab. Sa võid ju oma CV põhjal olla ideaalne kandidaat, aga töökirjeldus on lihtsalt list nõudmistest.

Tegelikkuses otsustab sinu usaldusväärsus ja pealehakkamine ära selle, kas sa töö omale saad. Seetõttu ongi töövestlused parim minna ettevalmistunult ja vastata küsimustele läbipaistvalt ja ausalt. Kindlad teadmised oma valdkonnast on need, mis sind edasi viivad.

5. Milline on sinu järgmine samm

Kuigi pole kindlat etiketti, kuidas perioodil peale töövestlust käituma peaks, siis meil on mõned nõuanded. Näiteks öeldakse, et kandideerijad, kes peale töövestlust ettevõttele tänusõnad saadavad, paistavad teiste seast silma.

Piisab kiirest meilist, mis tänab ettevõtet nende panustatud aja eest ja lisab, kuidas nende töökeskkonda ja põhimõtteid väärtustab. Sa ei pea muutuma liiga emotsionaalseks, professionaalne tänukiri on kõik, mida sa vajad.

Allikas: Career Girl Daily