Vaimse tervise eksperdid räägivad, et väga oluline on vahepeal töötamises paus teha, et vältida läbi põlemist. Isegi üks päev lisapuhkust võib mõjuda tervisele äärmiselt positiivselt. Kui inimene tunneb motivatsiooni langust ja suurt väsimust, on see esimene märk, et nüüd oleks kiiresti vaja veidi aega puhata.

Eksperdid räägivad, et ehkki suur hulk inimesi on harjunud puhkuse ajal reisima, tasuks sel aastal või vähemalt sellel suvel oma prioriteedid ümber seada. Kui õigesti mõelda ja tegutseda, on ka kodustest tingimustes väga normaalne puhata. Oluline on lihtsalt töömõtted peast ära saada.

Osad inimesed isegi sooviksid puhkust võtta, aga kardavad, et jätavad sellega endast halva mulje tööandjale, sest praegusel raskel ajal on iga töökäsi vajalik. Kuid mis kasu on ülemusel töötajast, kes on läbipõlemisele väga lähedal ja maadleb vaimse tervise probleemidega? See ei ole kasulik ei ülemusele ega töötajale endale.

Seega, kõik inimesed, kes praegu on oma puhkuseplaanid maha matnud, mõelge järele — ehk ikka tasuks kasvõi natukenegi ennast tööst välja lülitada ja puhata?

Allikas: Insider