Minu hiljutine kogemus on hoopis vastupidine. Kandideerisin tuntud ettevõttesse peaspetsialisti ametikohale, kus ka palgad on head ehk üle Eesti keskmise. Oma suureks rõõmuks osutusin valituks.

Olen 42aastane, arvestatava töökogemusega ja vastutustundlik. Mina isiklikult pean seda loomulikuks, et alguses tuleb oma töösse rohkem panustada ja arvestasin, et tuleb teha tasustamata ületunde. Mis aga juhtus, oli see, et tööandja kasutas seda ära. Töötasin mitu kuud iga päev 9-10 tundi päevas, mõnikord panustasin ka nädalavahetusi. Kõik ikka parema tuleviku nimel. Aasta lõpus olin kaks päeva tööl 13 tundi. Siis viskas üle ja küsisin ületundide eest tasu. Kahe päeva eest siis sain ka.

Aga seis ei läinud paremaks. Ülemuse meelest oli täiesti loomulik, et vaatamata sellele, et lepingus on tööaeg 40 tundi nädalas, tuleb teha järjepidevalt tasuta ületunde. See pidi olema loomulik, kui tahad ettevõttes edukas olla. Lõpuks viskas üle. Ma ei ole mingi paha inimene ja vajadusel teen tasuta ületunde ilma kobisemata, aga see ei saa olla igapäevane töötegemise stiil. Töötasin selles ettevõttes kaheksa kuud ja siis leidsin õnneks uue töökoha. Väärtustan oma isiklikku aega ja seda tahaks veeta koos oma lähedastega.

Kas ka sinul on kogemusi sellega, et ülemused kasutavad innukaid töötajaid ära?