Kateriina:

Käes on puhkuste aeg. Nüüd selgus, et kolleegid on järjest kahe nädala kaupa puhkusel ja nii augusti lõpuni välja ning mina pean neid kõiki tasuta asendama hakkama... Hulluks minek igatahes.

Ülemuse arvates pean ma tegema kaks kuud jutti korraga vähemalt kahe inimese (aga kohati ka kolme inimese tööd) ja seda siis absoluutselt null euro eest. 

Ülemus väidab, et minu igakuise palga sees on kahe inimese asendamine. Otsisin töölepingu välja, no ei ole sellist punkti, et palk sisaldab ka asendustasu. See tundub nüüd küll olevat seaduseväänamine? Kas saab niimoodi olla? Nimelt on mulle ametijuhendisse märgitud kaks ametikohta, keda peaksin vajadusel asendama, kuid millises ulatuses või mis tasu eest, sellest pole sõnagi. Olgu, see selleks, aga kui need kaks puhkavad korraga, siis tuleb mul ju lausa kolme inimese töö teha ja niimoodi kaks kuud järjest, see on absurd! See on puhtfüüsiliselt võimatu. Olen täiesti segaduses ja pahviks löödud. 

Kas tööandja tohib niimoodi teha? Kas saan keelduda lisatööst, ilma et ta käsitleks seda tööga mittetoimetulemisena? Palun aidake mind hea nõuga!

Allikas: Naisteka foorum