Näiteks võib juhtuda, et kedagi on väga halvasti näha, kedagi teist ei ole jällegi kuulda ja keegi kolmas on järsku kadunud. Et koosolek videokõne vahendusel sujuks edukalt, tasuks järgida mõningaid nõuandeid.

Vali hea taust

Ühte värvi sein oleks hea valik või lihtsalt võimalikult neutraalne taust. Raske on inimest jälgida, kui ta istub näiteks raamaturiiuli või riidekuhja ees. Neutraalsus on silmale kõige parem.

Jälgi valgustust

Enne videokõne algust on hea mõte kontrollida kaamerast, kuidas sa välja näed. Äkki sa istud akna all ja päike paistab sulle täpselt näkku, nii et sind ei olegi näha? Või heidab päike su näole lihtsalt imelikke varje? Otsi kodus endale parim koht, kus sa ei pea selliste asjade pärast muretsema.

Riietu normaalselt

Keegi loomulikult ei eelda, et kodus käivad inimesed ringi triiksärgi, pintsaku ja lipsuga, aga pidžaamas või plekilises T-särgis ei ole ka parim idee kaamera ette ilmuda. Eriti juhul, kui sind on ees ootamas videkõne ülemusega. Kui sa jätad mulje, et sa oled ennast käest lasknud, võib tal kergesti tekkida väärarusaam, et kavatsed ennast ka töötegemise suhtes käest lasta.

Ole viisakas ja arvestav

Väga keeruline on millestki aru saada, kui kõik samal ajal räägivad, eriti juhul, kui kõiki polegi väga hästi kuulda. Kui keegi hakkab midagi rääkima, ole nii kaua tasa, kuni ta on lõpetanud. Jälgi teisi.

Eelista rohkem kõnesid vähemate inimestega

Kui sul on videkõnes korraga 59 inimest, on äärmiselt suur tõenäosus, et midagi läheb valesti, pooled inimesed ei saagi vajalikku informatsiooni kätte ja teine pool saab kõigest valesti aru. Tee videkõnesid võtmeisikutega, proovi hoida need lühikeste ja konkreetsetena ning kõigile teistele, kes kuidagi asjasse puutuvad, saada meil tähtsa informatsiooniga. Niimoodi hoiad kokku kõigi aega.

Allikas: Daily Mail