"Karjäärinaised - mulle üldse ei meeldi see sõna - tunnevad kogu aeg väikest süütunnet, mis õõnestub eneseusku. Kas oled ikka töö kõrvalt piisavalt olemas emana? Kas piisavalt olemas lähedaste ja sõprade jaoks," küsis ta BPW Estonia 25. juubelile pühendatud konverentsil "Naine ja karjäär. Kas sinul on võimalus?".

"See süütunne, usaldus ja vastutus paneb meid otsuseid tegema. Otsustama, kas astume klaaslaest läbi. Kõike korraga ei saa ja iga otsuse eest millegagi maksad," nentis ta.

Oma pika karjääri jooksul on talle eeskujuks olnud mitmed mentorid. Ta sõnas, et tema puhul just mehed - sellised, kel pole vastakaid eelhoiakuid ja stereotüüpset suhtumist.

Omal ajal töötas ta neli aastat Rootsis TeliaSonera asepresidendina. Mürk-Dubout meenutas, et kui oli juba selle töökoha saanud, sai teada, et ootab last. Ta arvas, et ilmselt tuleb siis ikkagi töökohast loobuda ja Eestisse jääda. "Aga Rootsi juht ütles - tead, meil juhtub ka siin riigis naistega sageli sama asja, tule ikkagi, hakkame tööle," muigas Mürk-Dubout. "See oli väga selge ja positiivne suhtumine, et kõik on võimalik."