1. Su töökogemuste nimekiri on liiga üldine

Kui su CV peamine osa on “Töökogemus” või siis ehk veidi ametlikumalt “Professionaalne kogemus”, siis peaksid seda natukene kitsendama. Muuda pealkirja vastavalt sellele, kuhu kandideerid. Olgu selleks siis “Kogemus toimetamise valdkonnas” või “Kogemus ürituste planeerimise valdkonnas”. Juurde saad eraldi osasse kirjutada lahti ka muu kogemuse, mis antud töökohaga kokku ei lange.

2. Sa keskendud vastutusaladele, mitte edulugudele

Kui su endiste töökohtade kirjeldustes on väljatoodud sealsed tööülesanded, siis on aeg paranduste tegemiseks. Tööülesanded võivad olla kirjeldatud lühidalt, suurem osa peaks aga olema hõivatud sinu edulugude poolt. Olgu selleks siis kordaläinud ürituste korraldamine, suure eduga artiklite kirjutamine või suurte kampaaniate lansseerimine.

3. Sa kasutad klišeeks muutunud sõnu ja lauseid

Kas ka sinu kaaskirjas leidub väljendeid nagu “kohusetundlik töötaja”, “luban endast anda parima, et saavutada edu antud positsioonil” või “arenemisvõimeline ja tööaldis”? Selliste omadustega kirjeldades muudad sa ennast sarnaseks ilmselt iga teise samale positsioonile kandideerivate inimestega. Ole loominguline ja väldi klišeeväljendeid. Nii jääd sa (ehk tulevasele) tööandjale meelde!

4. Ära jäta endast muljet nagu sul ei oleks lisaks tööle muud elu

Kui sa oled viieaastase kogemusega turundusspetsialist, siis kuidas sa eristud teistest viieaastase kogemusega turundusspetsialistidest? Usu, sa ei ole ainuke.

Asenda oma “Oskuste” lahter näiteks “Oskused ja huvid” osaga. Kirjuta sinna üles ka see, millised on su hobid ja millega sa vabal ajal tegeled. Ehk oled mõne edulooga seltsi või grupeeringu liige? Ehk tegeled vabatahtliku tööga?

5. Sa ei kirjutanud kaaskirja

Kaaskirja saatmine on kasulik isegi juhul, kui see pole kohustuslik. Kellelegi ei meeldi nende kirjutamine, eriti arvestades seda, et tegemist on vägagi loomingulise tegevusega. Nagu kolmandas punktis mainitud, tuleks vältida igasuguseid klišeeväljendeid. Küll aga on meeldejääv kaaskiri just see, mis sind teiste hulgast välja toob. Varu ja võta kirjutamiseks aega, see võib sulle tõelise edu kaasa tuua.

Allikas: Mashable.com