Igaühele meeldib teha just seda tööd, milleks ta kõige paremini sobib. Kunstnikule meeldib töötada värvidega, oskustöölisele kätega, kirjanikule meeldib kirjutada.

Need, kelle anded pole nii kindlad, eelistavad kindlaid äri- või tööstusvaldkondi. Kui Ameerika teeb midagi hästi, on selleks kõikvõimalike tegevusalade pakkumine maaharimise, tööstusliku tootmise, turustamise valdkonnas.

Esiteks.
Otsustage täpselt, millist tööd te tahate. Kui seda töökohta olemas pole, võib-olla saate teie selle luua.

Teiseks. Valige ettevõte või isik, kelle heaks te tahate töötada.

Kolmandaks. Uurige oma loodetava tööandja poliitika, personali ja ametikõrgenduse võimaluste kohta.

Neljandaks. Analüüsides ennast, oma andeid ja võimeid, selgitage välja, mida te suudate pakkuda, kavandage viise ja vahendeid, kuidas ja millega oma eeliseid, teenuseid, ideid pakkuda.

Viiendaks. Unustage nn tööotsad. Ärge mõelge sellele, kas mõni koht on saadaval. Jätke sinnapaika harilik „ega teil juhtumisi mulle mõnda tööotsa pole pakkuda?”. Keskenduge sellele, mida teil on anda.

Kuuendaks.
Kui olete kava välja mõelnud, laske kogenud kirjutajal see korralikult ja üksikasjalikult paberile panna.

Seitsmendaks. Esitage see asjaomasele võimu omavale isikule ja tema teeb ülejäänu. Iga ettevõte otsib inimesi, kellel on midagi väärtuslikku pakkuda, olgu ideid, teenuseid või sidemeid. Igas ettevõttes on ruumi inimesele, kellel on kindel tegevusplaan, mis on ettevõtte huvides.

Võib võtta päevi või nädalaid, aga erinevus sissetulekus, arengus ja tunnustuse saamises säästab aastaid ränka tööd ja väikse palga eest töötamist. Sel on palju eeliseid, peamine on selles, et võite jõuda seatud eesmärgini kuni viis aastat varem kui muidu.

Igaüks, kes alustab või „satub” mingis ametis redeli poole peale, valmistub hoolikalt (kui ta just bossi poeg ei juhtu olema).