Suurbritannias tegutsev töökuulutustele spetsialiseeruv veebilehekülg CV-Library viis 2000 professionaali seas läbi uuringu, millest selgus, et üks "edukas" inimene kümnest alustas päeva kell pool kuus hommikul ja kõige populaarsem tegevus enne kontorisse suundumist oli e-kirjade lugemine ja neile vastamine (42.5% uuringus osalenutest), sellele järgnes uudiste lugemine (32.1%) ja kohvi juues inimestega suhtlemine (10.8%). Mõned vastanutest kasutasid seda aega ka enne tööpäeva lõõgastumiseks ja mõtete korrastamiseks või pereliikmetega suhtlemiseks.

Aga, kui sa nüüd arvad, et kõik need edukad inimesed lähevad seetõttu väga vara magama, siis eksid: üks inimene neljast tunnistas, et seetõttu jääb nende ööuni kõigest kuue ja poole tunni pikkuseks. Uuringust selgus, et ainult 13.9% osalenutest kasutavad päevas soovitatud kaheksat tundi magamiseks ning üks kümnest tunnistas isegi, et ärkab hommikuti lausa kell pool viis.

Tee seda õigetel põhjustel

Pooled uuringus osalenud inimesed (53.3%) rõhutasid, et varahommikul ärkamine ei aita neil karjääriredelil kõrgemale ronida, aga rohkem kui pooled 18-24aastased (56.7%) tõdesid, et see tuleb kasuks küll. "Loomulikult, su päeva mahub palju rohkem, kui sa ka varahommikusi tunde ära kasutad, aga seda ainult juhul, kui oled täielikult ärkvel ja valmis olema produktiivne," rõhutas CV-Library asutaja ja tegevjuht Lee Biggins. "Tegevused nagu trenn või mediteerimine aitavad sind valmistada ette eesolevaks päevaks, aga pole mingit mõtet alustada rutiiniga, mis ei kesta kaua."

Uni on tervisele kasulik

Seega, kui sa ikka tunned, et vara ärkamine ei ole sinu jaoks, pole mõtet end ka sundida. Teadlased on korduvalt rõhutanud, et korralik uni on tervisele kasulik ja äärmiselt vajalik, et suudaksime päeva jooksul tegemist vajavaid ülesandeid ellu viia. Me oleme peale pikka ööund õnnelikumad, suudame jääda närvilistes olukordades rahulikumaks ja ka meie suhted kolleegidega on paremad.

Lugeja, mis kell sina hommikuti ärkad ja kui pikka und vajad?