Sageli tõdevad tööandjad, et tarkade küsimuste esitamine on märk potentsiaalsest heast töötajast. Mida sa siis küsida võiksid? Keskendu nendele neljale teemale:

  1. Õpi oma intervjueerijat paremini tundma;
  2. süübi töökultuuri ja uuri, kes on ettevõtte parimad töötajad;
  3. uuri, millised väljakutsed hoiavad juhatust öö läbi üleval;
  4. saa teada, millised on intervjueerimisprotsessile järgnevad sammud.

Ühel konkreetsel küsimusel on aga kõige suurem positiivne mõju

Hoia meeles, et sa oled seal, et end uuele võimalikule tööandjale müüa. Kui tõestad, et oled võimeline uue tööandja probleeme ja muresid lahendama, saad ka suurema tõenäosusega tööle. Seetõttu on parim küsimus, mida küsida selline: “Millised on ettevõtte edukusele suurimad ohud ja kuidas saan mina nende puhul aidata?” Seda küsides saad kohe teada, kuidas saad nende ootustele vastata. Kui nad su küsimusele ära vastavad, saad nende öeldule juba kohe omapoolse vastuse anda ja mõelda ka, kuidas sinu eelnevad töökogemused siin kasuks tulevad. Nii saad tööandjale tõestada, et just sina oled selleks tööks parim.

Ära unusta, et intervjuus on alati vähemalt kaks poolt

Kõige olulisem asi, mida silmas pidada, on, et tööintervjuul hindate te mõlemad teineteist. Kuigi tööintervjuule kutset saada pole alati kõige lihtsam ülesanne, ei tähenda see, et tööandja võib kohe eeldada, et sa oledki 100% pakutavast töökohast huvitatud. Tarkade küsimuste küsimine ei võimalda sul mitte ainult usaldust ja austust ära teenida, aga aitab ka sul otsustada, kas sa ikka päriselt tahad sellesse firmasse tööle minna. Seetõttu mõtle alati välja küsimused, mida sa tööandjalt küsida tahaksid.

Allikas: Inc