Oma ettekandes “Samaväärse töö eest samaväärne palk — kas hull feministlik unistus või inimõigus?” arutles Oviir selle üle, kas ja kuidas oleks võimalik palgalõhest jagu saada ning naistele meestega võrdväärset palka maksta.

Ta tõi kaks näidet, mis jõudsid ka meediasse ning teda tõsiselt hämmastasid, kuid mille tagajärjel ei muutunud tegelikult mitte midagi.

"Töölepinguseaduses on jäetud tööandja määrata, millise teabe kohta kehtib saladuse hoidmise kohustus. Üks ettevõtja kuulutas teleekraanil, et ta eelistab naisi palgata, sest nad teevad korralikumalt tööd, ei pea siniseid esmaspäevi ning nad teenivad väheml palka koguni 300 eurot. Nii teatas teleekraanil ühe puidutöötlusettevõtte omanik," kirjeldas Oviir.

"Analoogne diskrimineerimine oli kaitseministeeriumis, kus magistrikraadiga juristile maksti kolmandiku vähem kui meeskolleegidele, kes olid üliõpilased. Naine nägi palgatabelit, kui ta juhatajat asendas. Tulemus — kõik kolm koondati," jätkas ta.

"Minu meelest oluline salastatuse klausel muuta!," ütles Oviir. "Me kõik pooldame ausat konkurentsi. Kas see on meetod, mis seda soosib?"

Head lugejad, kas pooldaksite oma palganumbri avalikustamist?