On kevad, aeg, mil paljud inimesed juba vaikselt ülikooli sisseastumiseksamiteks valmistuma hakkavad — ja praegu pole silmas peetud keskkoolilõpetajaid. See on väga hea, kui inimesed tarkust taga nõuavad, aga mõtle enne siiski hoolega järele, kas sa oled selleks valmis. Vasta nendele kolmele küsimusele ja asi on kohe palju selgem.

1. Kas sa saad tagasi kooli minemist endale lubada?

Pole mõtet selleks tohutuid laene võtta, et ülikooli minna. Ja kui käid töö kõrvalt tasulises kaugõppes, siis mõtle hoolega järele, kas see investeering on sulle nii materiaalselt kui vaimselt praegu jõukohane. Ülikooli minekuks võiks olla varutud ressursse.

2. Kas se eriala, mida sa õppima lähed, annab sulle käegakatsutavaid tulemusi?

Kas see uus eriala tõstab su sissetulekuid ja aitab kaasa tõusule karjääriredelil? Karjääri arendamine peaks alati eesmärk olema. Muidugi on tore niisama ennast mõnes uues valdkonnas täiendada, aga sellega oota nii kaua, kui saad rikkaks — muidu on väga suur tõenäosus, et sa jätad ülikooli üsna pea pooleli.

3. Kas sul on kooli jaoks üldse aega?

Sa pead oma ajagraafiku korralikult läbi mõtlema, päevad tund-tunni haaval lahti harutama. Kui sa niigi pidevalt väsinud oled, ei tule töö kõrvale veel kooli võtmine kõne allagi. Tuleta meelde, kui kaua sa vanasti eksamiteks õppisid — ega sul nüüd asjad kergemini pähe jääma ei hakka, kui enne, pigem raskemini.

Allikas: About