Sest lühem töönädal pärast puhkust tähendab paljude jaoks pehmemat maandumist. Ära jääb pühapäevane masendus ning nädala kõige kiirem tööpäev, milleks tavaliselt on esmaspäev.

Tööle minnes tasub kõigepealt alustada asjadega, mis on jäänud oma aega ootama. Uute asjadega saad alustada värskelt juba järgneval esmaspäeval. Kuna inimene on puhkusel harjunud teise tempo ning mõtetega, võtab tööle sisse elamine taas aega. Seepärast respekteeri seda ning ära tekita endale stressi, proovides esimesel töönädalal kõike korraga ära teha.

Võib-olla tegelesid tööl iga päev asjadega, mis häirisid, või asjadega, millest olid väsinud ning mis tegelikult ei toiminud? Pärast puhkust on parim aeg vanu rutiine muuta, tekitades uusi, mugavamaid harjumusi, proovides asju teha uuel, paremal moel. Just õige ajahetk enne, kui kõik jälle vanas rajas jätkuma hakkaks.

Kindlasti ei ole sa ainuke, kellel tööle naasmine kerge pole.

Kohvinurgas ei tasu aga kurta puhkuse lõppemise üle, vaid parem nautida teiste räägitavaid puhkuseelamusi, jagada uusi mõtteid ja ideid, kuidas töökeskkonda paremaks muuta ning töötamisest taas rõõmu leida.
Alati on olemas asju, mis on tähtsad, tähtsamad ja kõige tähtsamad. Tee omale pärast puhkust oluliste tegemist ootavate asjade nimekiri tähtsuse järjekorras, nii ei pea sa tundma, et kõike tuleb korraga teha. Püstita omale eesmärgid, otsustades ühel päeval teha ära näiteks punktid 1, 2 ja 3, mitte aga kõiki ühe korraga. Tegemist ootavate asjade nimekirja panek on hea viis saada ülevaadet asjadest, mis ootavad tegemist olenemata sellest, millisel alal sa töötad.

Ka tööl tagasi olles on nädalavahetused tavaliselt siiski vabad. Naudi neid, puhka ning proovi sel ajal stressi vältida. Grilli, jaluta, suhtle sõprade ja perekonnaga  — hinda oma vaba aega. Enamiku aastast me ju töötame ning seepärast on eriti oluline hinnata oma vabu päevi ning sel ajal tõesti tööst välja lülituda.

Proovi seada endale ka vahepeal väikeseid täiendavaid puhkusi, näiteks nädalavahetust SPAs, reisi soojale maale lumises detsembris ehk asjad, mida igatseda ning mis teevad tööle naasmise ja töötamise kergemaks. Ja kui juba tulevikule mõtlemiseks läks, siis on soovitav mõelda ka oma tööalasele tulevikule. Võib-olla huvitab mõni koolitus, mida võiksid sügisel-talvel võtta, või sooviksid hoopis taas ülikooli minna uut eriala omandama. Mõtle enda jaoks välja, mida soovid, et su elus juhtuks või mida soovid muuta. Hinda seda, mida oled senini saavutanud ning pane paika plaanid tulevikuks, see aitab igapäevast elu rohkem nautida. Ning kiida end ise sagedamini, sa oled seda väärt!

Allikas: doktorn.com