Siiski, olgem ausad, mõnikord ei piisa ainult sellest, et teed oma tööd hästi. Ametikõrgenduseks pead sa millegagi teiste seast silma paistma.

Näiteks, need on edukate inimeste viis levinumat harjumust:

1. Nad on eesmärkidele pühendunud

Selles pole midagi kummalist, kui istud oma ülemusega maha ja arutad temaga oma professionaalseid eesmärke. Anna teada, kuhu sa jõuda soovid ja mida oled selle nimel valmis ette võtma. Su ülemus saab sulle anda positiivset tagasisidet ja suunata sind teatud kohtades rohkem pingutama.

2. Nad pole isekad

Tulevikust on ettevõttes mõistlik rääkida "meie" võtmes. Asi pole mitte ainult selles, mida sa räägid, vaid ka sinu tegudes, sest just need tagavad tee edutamiseni.

Püsi aeg-ajalt kauem tööl, et oma tiimi aidata ja paku end uute võimaluste tekkides vabatahtlikuks. Tee seda sellepärast, sest see on sinu võimuses, mitte eesmärgiga karjääriredelil kiirelt tõusta.

3. Nad on asendamatud

Kas sinu töökohustuste hulka kuulub midagi, mille üle sul on võimalik haarata täielik vastutus? Kas oskad enda ja teiste tööd efektiivsemaks muuta? Milline on sinu innovatsioon? Sa tead, et teed midagi hästi, kui oled inimene, kelle poole alati spetsiifiliste küsimustega pöördutakse.

Liidriks saavad inimesed, kelle kanda on mõni kindel roll, ja kes töötavad igapäevaselt selle nimel, et viia ellu ettevõtte eesmärke, nii väikseid kui ka suuri.

Planeeri oma aega, et olla produktiivsem ja saavutada rohkem.

4. Neil on kodutöö tehtud

Jah, edutamine nõuab valmidust pühendada aega ja vahel ka raha iseendasse. Läbi koolitusi, kuula taskuhäälinguid, loe raamatuid ja hari end teemadel, mis sinu valdkonnaga hästi haakuvad.

Anna teistele oma arengust ja uutest teadmisest teada, sest nii näitad, et oled valmis oma arengule pühenduma.

5. Neil on porfoolio

Vahet pole, kas töötad loomingulises valdkonnas või mitte, portfoolio tuleb alati kasuks. Kui peaksid ühel hetkel ametikõrgendust küsida, ole valmis end ka müüma. Tõesta, milline on sinu investeering ja kasutegur tööandjale.

Järgmine kord, kui sa ei tunne, et soovid oma tegemistega „uhkustada“, siis lihtsalt esitle oma saavutusi ja tuleviku ideid. Visuaalne presentatsioon sobib selleks hästi.

Ametikõrgendus tuleb siiski välja teenida ja portfoolio on hea viis oma väärtuse esitlemiseks.

Allikas: Career Girl Daily