Kahjuks on siiamaani levinud ekslik arusaam, et kui keegi võtab kodukontori päeva, tähendab see automaatselt seda, et ta ei raatsinud võtta korraliku inimese kombel puhkepäeva ja vedeleb nüüd niisama kodus. Kuid inimesed, kes soovivad säilitada oma töökohta ja ülemuse usaldust, kohe kindlasti niiviisi ei tee. Aga kuna enamik inimesi töötab kõige paremini kontoris kohapeal olles, siis võta omaks järgnevad nipid, et sa saaksid ka kodus töötades olla sama produktiivne, nagu tööl.

Ära tee tööd voodis

Ehkki see võib tunduda jube ahvatlev, on voodis töötamine tegelikult surm produktiivsusele. Voodis on mugav olla ja seetõttu oled sa igasugustele ahvatlustele palju rohkem avatud, kui muidu. Samuti on voodi pigem koht eraelu jaoks. Kasuta seda magamiseks ja seksimiseks, mitte töö tegemise jaoks. Piir era- ja tööelu vahel ei tohi muutuda liiga häguseks.

Tekita endale töökoht

Kui sa teed tihti kodukontori päevi, võiks sul kodus olla töö tegemise jaoks kindel koht, näiteks väike eraldi lauake. Kui sa teed ainult ühes kohas oma kodus tööd, siis juba sinnapoole liikudes ja maha istudes redigeerib sinu aju end kohe töölainele ega satu segadusse.

Leia rutiin, mis sulle päriselt ka sobib

Kodukontori rutiin võib ju erineda tavalise kontori omast. Kui sulle ei meeldi see rutiin, mis sul kontoris valitseb, siis tekita kodus endale uus ja meeldivam. Kuid ole kindel selles, et kõik vajalik ikka päriselt ka tehtud saaks, muidu ei ole sellel mõtet.

Tee pause

Kontoris olles teed sa arvatavasti selliseid pause, mida sa ise otseselt ei märkagi. Jalutad kohvimasina juurde, ootad kohvi valmimist, räägid vahepeal töökaaslastega... Kui kodus neid ahvatlusi ei ole, on kerge kogemata üle töötada. Tee teadlikult mõne aja tagant pause, kus sa ei tegele ühegi tööasjaga.

Pane kirja eesmärgid

Kuna kodus keegi sind otseselt ei kontrolli, peaksid sa seal olles mängima ise enda ülemust. See võib vahelduseks olla päris põnev! Kodukontorit tehes pane kohe hommikul kirja need ülesanded, mis peaksid päeva lõpus tehtud olema, ja keskendu nende saavutamisele.

Otsusta ära, kas tahad töötada kerges müras või vaikuses

Kontoritöötajad on harjunud pideva kerge müraga. Kodus on sul arvatavasti vaikus. Kui sa üks hetk avastad, et ei suudagi enam vaikuses olles keskenduda, pane taustaks mängima hästi vaikselt mõni suvaline jutusaade või muusika. Siis suudad ehk jälle paremini keskenduda. See kõik võib toimida muidugi ka vastupidi.

Lahku vahepeal kodust

Et olla eriti produktiivne, siis tee võimalusel pikemaid pause. Mine näiteks tunniajalisele jalutuskäigule, ja õhtu poole tee tööd selle võrra kauem. See võib tunduda ajaraiskamisena, aga tegelikkuses sa võidad, sest oled peale jalutamist vaimselt palju erksam ja suudad rohkem korda saata.

Allikas: From Roses