See ei ole mugav ei sulle ega ka su ülemusele. Kuid siiski tuleb meeles pidada — kui üks uks läheb kinni, siis ootab sind kuskil juba uus võimalus. Millised on need märgid, mis näitavad, et sind üsna pea vallandada võidakse?

Näitlejatar Mari-Liis Lill tunnistab, et tal pole isiklikku kogemust, et lapse pärast töö kaotaks, küll aga on ta seda kõrvalt näinud.

Palga teenimine, targalt investeerimine ja alla oma võimete elamine tagab sulle lõppkokkuvõttes hea elu. Need on mõned harjumused, mida omaks võtta, kui unistad elust miljonärina.

Sinu iseloom võib viia su karjääri kõrgustesse või hoopis hävitada. Kolleegidega suhtlemisel ja tööintervjuudel on teadmistest ja oskustest olulisem hoopis see, kuidas end esitled ja väljendad.

Kuigi veedame kontoris esmaspäevast reedeni ca kaheksa tundi, kasutab keskmine töötaja neist töötamiseks ainult kolme (või kui täpsem olla, siis kahte tundi ja 53 minutit). Vähemalt nii selgus möödunud aastal 1989 Suurbritannia inimese seas läbi viidud küsitlusest.

Oled uut töökohta otsimas, aga veidi muretsed, mis saab siis, kui ülemus kahtlustama hakkab? Kõik need korduvad arsti juures käimised ei kõla viimaks lõpuni usutavalt. Aga fakt on, et ilma tööintervjuuta uut kohta ei saa. Seetõttu tulevad kasuks mõned nihverdamisnipid.

Sinu töö on justkui nagu armusuhe, mis algab suure elevustundega ja rõõmustad heade asjade üle, mis sellega kaasas käivad, aga aja möödudes harjud kõigega nii ära, et halvimatel päevadel ei oska sa oma tööd üldse enam hinnata. Kuidas tuua särts töösuhtesse tagasi?

Pole mingi üllatus, et mehed teenivad rohkem palka kui naised — võimalik, et isegi siis, kui teil on sama ametikoht ja kogemuste pagas. Kuigi soolise palgalõhe probleem pole lahendamisele veel lähedalgi, on värske uuringu järgi olemas üks harjumus, mis võib olukorda sinu jaoks natukenegi parandada.

Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük tunnistab, et IT-maailmas on konkurents tihe tuleb ette ebavõrdset kohtlemist seoses emaduse ja lapsepuhkusega.

Endine riigikogu kantselei direktor, pragune Mektory juht Maria Alajõe tunnistab, et kunagine taak — tööandja alahindas teda nooruse ja soo pärast — kummitab teda siiani.