Need on kaheksa kõige enam levinud põhjust, miks üldse inimesed töö juures hakkavad läbi põlema:

1. Tunne, et sul ei ole mingit kontrolli oma töö üle

2. Su töökeskkond on vastuoluline ja reeglid muutuvad liiga tihti

3. Sa töötad ennast kogu aeg üle ja oled täielik perfektsionist

4. Sa ei saa oma töö eest mitte mingisugust tunnustust

5. Sinu ülemus ei ole toetav

6. Töö juures on tihtipeale täielik kaos

7. Pinget on kogu aeg nii palju peal, et sa ei suuda enam keskenduda

8. Positiivsete tegurite ja boonuste puudumine

Kui sa tunned ühte või mitut nendest põhjustest juba pikemat aega, võid üsna kindel olla, et sa oled läbipõlenud. Kui saad, siis võta puhkus ja selle ajal saad juba rahulikult välja mõelda, kas see töö teeb sind ikkagi õnnelikuks või oleks nüüd päriselt aeg midagi oma elus muuta.

Kui sa ei ole veel läbipõlemise äärel, aga tunned, et võid kunagi selliste teguritega silmitsi seista, siis kõiki neid saab vältida, kui ainult piisavalt vara tegutseda. Kõige olulisem on suhtlemine ja endast teada andmine. Kui sa märkad, et töökeskkond on vastuoluline, tasub teha koosolek ja sellest rääkida. Võib-olla tunnevad paljud töötajad su töökohas nii, aga keegi ei julge ise esimesena rääkida ja pigem kannatatakse vaikides. Sama lugu on kaosega. Üheskoos tasub välja mõelda, kuidas sellega tegeleda ja miks kaos üldse tekib.

Ületöötamine on kahjuks ainult sinu enda mure. Kui sa oled täielik perfektsionist, siis nüüd on õige aeg vabamaks lasta. Kui sa näed meeletult vaeva, aga tunnustust ei saa, on arvatavasti asi töökohas ja ülemuses. Siin tasub järele mõelda, kas selline töökoht on üldse nii tublit inimest väärt, nagu sina.

Ja kõige lihtsam — tundes töö juures, et negatiivne kaalub kõvasti üle positiivse, on aeg päriselt lahkuda ja leida endale õige koht, kus sind väärtustatakse ja ka sina tahad ettevõttesse panustada.

Allikas: Awarenessact